ABBA-Fever, met als tweede van links Tessa de Jong, komt in maart 2019 naar Rijssen.
ABBA-Fever, met als tweede van links Tessa de Jong, komt in maart 2019 naar Rijssen. (Foto: )

Terug naar de seventies met ABBA Fever

door Susanne Nijenhuis

RIJSSEN - Een spetterende show, waarbij alle bekende en minder bekende hits van ABBA voorbijkomen. ABBA Fever is de coverband van ABBA. Op 16 maart treden de Nederlandse Frida, Agnetha, Benny en Bjorn op in het Parkgebouw.

Tessa 'Anni-Frid' de Jong is al twee jaar zangeres bij ABBA Fever. ''Wij zingen de bekendste liedjes van ABBA: van Dancing Queen en Mamma Mia tot Waterloo," vertelt Tessa. "Ook treden we op bij bruiloften en dorpsfeesten en in theaters in heel Nederland, België en Luxemburg."

Zweden
Tessa de Jong zingt al twee jaar bij ABBA Fever. "De groep is ontstaan in 2010. Onze manager Rock Hoekstra maakte een trip naar Zweden, waar ABBA vandaan komt.Hij zag daar dat de muziek van ABBA nog steeds leeft en moést er eenmaal terug in Nederland iets mee doen. Hoekstra ging met succes via audities op zoek naar een Nederlandse Frida, Agnetha, Benny en Bjorn. Inmiddels is de band in 2015 uitgebreid met een begeleidingsband.

Auditie
Ook Tessa moest audities doen. ''Ik ben daar via via voor gevraagd en inmiddels doe ik dit al twee jaar met heel veel plezier. Iedereen kent de hits van ABBA en zingt ze nog steeds mee. Dat komt ook door het tweede deel van de film 'Mamma Mia', die onlangs is uitgekomen. Je merkt dat de muziek van ABBA nu weer populairder wordt. 'When I kiss the teacher' wordt nu ineens meegezongen, terwijl het publiek dat nummer in het verleden nauwelijks herkende.''

Enthousiast
"Zelf heb ik nooit opgetreden in Rijssen, maar wel vaak in de buurt," zegt Tessa. "Mensen in Twente zijn vaak echt enthousiast als we optreden. We hebben dan ook veel zin in vrijdag. Het viertal neemt ook de begeleidingsband mee naar het Parkgebouw. "Het wordt echt een gezellige avond, waarbij iedereen mag meezingen en -dansen.''

Meer berichten