Naast het nostalgisch winkelen worden diverse karakteristieke panden in the spotlight gezet. Foto: Beleef Rijssen Holten.
Naast het nostalgisch winkelen worden diverse karakteristieke panden in the spotlight gezet. Foto: Beleef Rijssen Holten. (Foto: Beleef Rijssen Holten)

Even terug in de tijd: kom ook nostalgisch winkelen

RIJSSEN - Tijdens 'Rijssen in the Spotlight' op zaterdag 27 oktober wordt de eerste nostalgische koopzaterdag gehouden. Bezoekers treffen de laatste mode in de winkels in een sfeer uit vervlogen tijden. De winkels zijn geopend tot 21.00 uur.

Draaiorgelman Joris ten Have komt met zijn kleine handdraaiorgel 'de Kleine Blauwe' naar Rijssen en zal daarmee muziek uit oude tijden draaien.Kinderen kunnen bij Joris het orgel bespelen en hiermee een heus diploma behalen. Folkloregroep Riessen en Rijssense Revue Folkloregroep Riessen zorgt gedurende de middag voor de nodige 'aankleding' van het straatbeeld.Ook flaneren spelers van de Rijssense Revue in verschillende kledingstijlen van vroeger door de winkelstraten.

Oud Rijssen in beeld
In veel winkels, etalages, café's en restaurants hangen foto's van vroeger. De foto's zijn zorgvuldig samengesteld door vrijwilligers van het Rijssens Museum. Onder meer bij de Wereldwinkel, Wessels Mode en Koedijk Mode zijn deze afbeeldingen te zien.

Een kijkje nemen in de oude slagerij Lucassen kan ook. Mainstreet Thee is gevestigd in het oude pand van slagerij Lucassen in de Grotestraat.Speciaal tijdens deze koopzaterdag wordt de slagerij voor één keer opengesteld. Er zijn veel originele details zoals reclameborden, hakblok, lier, oude vleeswarenzakjes en meer.

Stadswandelingen
Daarnaast kunnen bezoekers, onder leiding van ervaren gidsen, deelnemen aan stadswandelingen.De gidsen vertrekken vanuit een tent op 't Schild waar het Rijssens Museum op vaste tijden presentaties verzorgt over 'Rijssen door de eeuwen heen'. Het is niet nodig om vooraf te reserveren.

Stadsomroeper
Bij Nostalgisch Winkelen hoort ook een stadsomroeper. De stadsomroeper zal 's middags zijn boodschappen met luide stem laten horen.

Spelen
Daarnaast zijn er Oudhollandse spelen, zoals trekbiljart, hoedjewip, kat & muis, ringgooien of gatenkaas. Bij Koedijk Mode in de Grotestraat kunnen jong en oud spelen met echte Oudhollandse spellen.

Oldtimers
Tijdens deze koopzaterdag zal er een unieke collectie oldtimers te zien zijn in het centrum van Rijssen. Zo zijn er auto´s uit vroegere jaren te zien, met name van het oudste automerk ter wereld van Daimler Benz, dat in 1886 zijn oorsprong vond.

Prachtig verlicht
Als 's avonds in het koopcentrum de zon onder gaat en het begint te schemeren, gaan daar ook de spotlights aan. Meerdere karakteristieke panden en objecten worden letterlijk in the spotlight gezet. Denk hierbij aan café Spekhorst, het oude politiebureau in de Grotestraat en de stadspomp op het Hoge Walplein. Er wordt meer in prachtig licht gezet.

Optredens voor de Schildkerk
Het koor Pursang en Shantykoor Riessen zullen 's avonds optredens verzorgen op het plein voor de fraai aangelichte Schildkerk. Hierbij zijn beelden van 'Rijssen door de eeuwen heen' te zien.

De verlichting blijft aan tot 21.00 uur en tot die tijd kan er ook gewinkeld worden.

Informatie
Kijk voor meer informatie op de website.

Meer berichten