Foto: Kinderboerderij Dondertman

Kinderboerderij Dondertman wil graag laagdrempelig zijn

door Jolien van Gaalen

HOLTEN - Het is bijna Halloween en daarom is er bij kinderboerderij Dondertman een Heksenweek. "De kinderboerderij is omgebouwd in de heksensfeer," vertelt Marjan Noteboom. "Kinderen kunnen deze week meedoen aan een heksenspeurtocht, er is een Heksenbal en een lampionnenoptocht.Het thema is 'de heks viert een feestje'. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar. "Eng wordt het niet, wel gezellig en leuk."

Voor het eerst wordt er een Heksenweek gehouden bij kinderboerderij Dondertman. "Uiteraard met een knipoog naar Halloween", vertelt Marjan Noteboom. "Kinderen kunnen de hele week meedoen aan een heksenspeurtocht waarbij zij op zoek naar ingrediënten van de heksensoep. De soep wordt niet daadwerkelijk gekookt. We wilden een speurtocht passend bij het thema en zijn hierbij uitgekomen."

Ook lopen er op zaterdag 27 oktober heksen rond op het terrein. "De heksen zijn niet eng, het is gewoon een gezellig feestje voor kinderen." Op woensdag 24 oktober is het Heksenbal, waar kinderen verkleed naartoe kunnen. "Het zou mooi zijn als kinderen in een outfit passend bij thema komen, maar uiteraard zijn prinsessen en piraten ook van harte welkom." De disco begint om 14.30 uur en duurt tot 15.30 uur.

Lampionnenoptocht
Het hoogtepunt van de Heksenweek is volgens Noteboom het evenement 'Het hekst bij Dondertman' op zaterdag 27 oktober om 16.00 uur. "Jonge bezoekers kunnen een lampion in elkaar knutselen, geschminkt worden en broodjes bakken boven een vuurton. In de schuur vertelt een heks een leuk, sfeervol en spannend verhaal. Dit alles wordt afgesloten met de lampionnenoptocht die rond 19.00 uur begint." Voor kinderen is de toegangsprijs 7,50 euro, donateurs van Dondertman betalen 6,50 euro. Begeleiders mogen gratis naar binnen.

Aanmelden is verplicht. "Voor de knutselactiviteit en het voorlezen in de schuur is het handig om een beeld te hebben van het aantal kinderen die present zijn. Dan kunnen we daar rekening mee houden bij de inrichting van de schuur en de knutselruimte." Aanmelden kan via info@kb-dondertman.nl of 0548-361169.

Leukste uitje

Ondertussen is kinderboerderij Dondertman voor de negende keer genomineerd voor 'het leukste uitje van Overijssel. "We hebben de titel drie keer in de wacht gesleept en twee jaar geleden kregen we een bronzen plak. Het is afwachten of we genoeg stemmen krijgen van het publiek."Noteboom: Ik denk dat de kinderboerderij onder meer gewaardeerd wordt om de vriendelijke prijzen die we handhaven. We willen graag laagdrempelig zijn."Daarnaast is het een vriendelijk en overzichtelijk terrein met een genoeg zitplaatsen, een speeltuin en een skelterbaan. Maar het belangrijkste wat we hebben is het knuffelhuis, waar kinderen onder begeleiding van een dierenverzorger met konijnen kunnen knuffelen. Tevens hebben wij een groot scala aan dieren: onder meer ezels, alpaca's, Schotse hooglanders, herten en verschillende soorten kippen. Het aantal dieren dat wij hier houden maakt ons uniek." Daarnaast noemt Noteboom de toegankelijkheid: "Het park is toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen in een rolstoel. En het parkeren is gratis."

Stemmen kan tot zondag 4 november op de website van de ANWB. 

Andere activiteiten
De komende tijd zijn er bij Dondertman verschillende activiteiten. "Rondom Sinterklaas zijn we bezig met een activiteit. Hoe dit er precies uit komt te zien, hebben we nog niet in beeld. Vorig jaar hadden we het Pietenfeest en dat was een groot succes, dus waarschijnlijk gaat het die kant op."

Op zondag 23 december is er de levende kerststal en op Tweede Kerstdag is er onder meer een kerstman op stelten, een levende kerstboom en kunnen er broodjes worden gebakken.

Meer info
Kijk voor meer informatie op de website van de kinderboerderij.

Meer berichten