Het bestuur met v.l.n.r Jan Altink, Jan Nijland, Herman Grooten, Jellie Schelhaas-Leistra en Gerrit Dannenberg. Foto: Arjan Baan Fotografie.
Het bestuur met v.l.n.r Jan Altink, Jan Nijland, Herman Grooten, Jellie Schelhaas-Leistra en Gerrit Dannenberg. Foto: Arjan Baan Fotografie. (Foto: Arjan Baan)

Noabershof in Rijssen voor jong en oud

RIJSSEN - Er zijn vergevorderde plannen om in Rijssen een Noabershof te realiseren voor jonge gezinnen en senioren. Het idee achter de Noabershof is een woonvorm te maken waarin meerdere generaties van elkaars aanwezigheid kunnen profiteren.

Inmiddels is de Stichting Noabershof Riessen gevormd en telt het bestuur vijf mensen. Oud-makelaar Jellie Schelhaas is secretaris. "Jan Nijland kwam met het idee en ik was meteen enthousiast," zegt Schelhaas. "We zijn allemaal Rijssenaren die nadenken over onze toekomst. Voorzitter is Jan Nijland. De andere bestuursleden zijn Herman Grooten, Jan Altink en Gerrit Dannenberg."

Locaties
Er zijn al enkele geschikte locaties in beeld: in het centrum, tegen het centrum aan dichtbij medische voorzieningen en winkels en ook op de rand van de bebouwde kom met de natuur binnen handbereik. "Mensen willen kleiner gaan wonen, maar bijvoorbeeld wel hun eigen tuintje houden. We kunnen de locaties nog niet bekend maken, want de omwonenden en de politiek moeten eerst op de hoogte gebracht worden," aldus Nijland.

Informatieavond
"Via de nieuwe website kunnen mensen zich opgeven voor de informatieavond van dinsdag 16 oktober in het Parkgebouw," zegt Herman Grooten."Op deze avond worden de plannen op tafel gelegd." Wie alle ontwikkelingen wil volgen én de plannen wil steunen kan Vriend van Noabershof Riessen worden. "Het kost heel weinig," zegt Jan Altink, "en je blijft van A tot Z op de hoogte."

De initiatiefnemers hopen dat de plannen voor de nieuwe woonvorm ook in Rijssen gestalte krijgen. "Alle signalen staan op groen. De Rabobank Rijssen-Enter en de gemeente Rijssen-Holten zien een Noabershof helemaal zitten," zegt Dannenberg, die vaststelt dat woonwensen door de jaren heen kunnen veranderen door allerlei oorzaken. "Maar mensen willen wel altijd graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Daar is een Noabershof juist geschikt voor," zegt Dannenberg.

Meer berichten