Een avondje lachen met Van der Laan en Woe op zaterdag 27 oktober. Foto: Amy van Leiden.
Een avondje lachen met Van der Laan en Woe op zaterdag 27 oktober. Foto: Amy van Leiden. (Foto: Parkgebouw)

Het seizoen gaat weer beginnen

door Team Parkgebouw

RIJSSEN - De zomervakantie is allang voorbij en de herfst heeft zich alweer in lichte mate aangekondigd. Tijd om het theater in te gaan.

Deze eerste theatermaand bieden we echt voor elk wat wils: muziek, klassiek, toneel, musical en cabaret. Luisteren, lachen, herinneren, herkennen… en dat allemaal heerlijk weggezakt in het warme rode pluche van de Oude Dame. We hebben al dit moois op een rijtje gezet en lichten een aantal voorstellingen uit.

Klassiek
Op zaterdag 6 oktober staat er klassiek op het programma met een optreden van Naum Grubert. Deze in Nederland wonende Russische pianist is een fenomeen. In dit programma kan hij zijn Russische ziel goed aan laten zien met werken van onder andere Alexander Skrjabin, ook wel de Russische Chopin genoemd. Voor de pauze speelt hij de Prelude, Choral et Fugue van de Franse componist César Franck. Beethovens 'Appassionata' Sonate brengt bezoekers in een woelige wereld vol emoties en heftigheid. Kortom, een afwisselend programma waarover u nog dagen zult napraten. Het opreden begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 21,50 euro, voor de jeugd tot 18 jaar ligt de entreeprijs op 5 euro.

Komedie
De komedie 'Marsmeiden' van TV Puur gaat over Teuntje, Odilia en Katelijn, de oprichtsters van het majorettekorps 'Nova Gloria' die met een jonge lichting majorettes op weg zijn naar de wedkamp in Oberhambach. Daar wacht namelijk de gouden majoretteschaal die ze eindelijk wel eens willen winnen. Een prachtige komedie met muziek en liedjes! De voorstelling is op vrijdag 12 oktober en begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 10,50 euro.

Verhaal
Mathilde Santing maakt haar opwachting op vrijdag 25 oktober om 20.00 uur. Zij is al meer dan 35 jaar de beste zangeres van Nederland. Nu in 2018 klinkt Mathilde voller, rijker en dieper dan ooit te tevoren, en toch ook alsof ze net uit het ei gekropen is. Niemand kan je in de palm van haar hand zó laten luisteren naar het verhaal van een liedje als zij. Kaarten kosten 20,50 euro.

Bol van grappen
Van der Laan & Woe brengen op zaterdag 27 oktober met Pesetas een avond cabaret dat bol staat van de grappen, scènes en muzikale acts. Pesetas is een virtuoze reis door de tijd die je alleen gelooft als je erbij bent geweest. Vanaf 20.00 uur zetten zij de boel op de kop. Kaarten kosten 22,50 euro.

Nog meer te beleven
Op vrijdag 5 oktober is het tijd voor Legendary Albums Live: Dire Straits – Brothers in Arms. Hiervoor zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Voor de jeugd van 12 jaar en ouder is er op donderdag 18 oktober de musical Schuld. Een dag later staat Debby Petter op de planken met de voorstelling 'In mijn hoofd'.

Meer berichten