De basisscholen van Holten doen ook mee aan de EtalageKunstroute. Alle groepen 1 tot en met 4 hebben een kunstwerk gemaakt. Deze zijn te zien aan de Dorpsstraat 18a.
De basisscholen van Holten doen ook mee aan de EtalageKunstroute. Alle groepen 1 tot en met 4 hebben een kunstwerk gemaakt. Deze zijn te zien aan de Dorpsstraat 18a. (Foto: )

Kunstenaars maken Holtense etalages mooier

HOLTEN - De vijftig leden van de Vereniging voor Beeldende Kunst Holten (VBKH) verzorgen van 6 oktober tot 11 november de EtalageKunstRoute. Ze houden dit evenement voor de negende keer.

De kunstenaars hebben allemaal een kunstwerk gemaakt, dat ze laten zien in meer dan veertig etalages in Holten. Zo zijn er kunstwerken te zien in de etalages van onder meer de Wereldwinkel, de dierenarts, het McDonaldskantoor en de Oudheidkamer. ''Alle kunstenaars hebben een etalage toegewezen waar ze hun kunstwerk kunnen laten zien. Het aanbod is groot, zo zijn er schilderijen, glaskunst, tekeningen, maar ook foto's te zien in de etalages," vertelt Hans Wissink, lid van de VBKH.

Ook doen alle vier de basisscholen in Holten mee aan een wedstrijd. ''We willen kinderen in Holten kennis laten maken met kunst, daarom hebben de basisscholen per groep een kunstwerk gemaakt.'' De winnende stukken worden bekendgemaakt op zaterdag 6 oktober in het Kulturhus. ''De kunstwerken van de basisscholen staan tentoongesteld aan de Dorpsstraat 18a'', aldus Wissink.

Verder zijn er twee exposities te zien in het Kulturhus. In een zaal hangt werk van alle kunstenaars die meedoen aan de EtalageKunstRoute en ook is er in de Nagelhoutzaal een expositie te zien met schilderijen van de vorig jaar overleden schilder Herman Gazan samen met houtschulpturen van Martien van der Heijden.

Wissink toont ook werk tijdens de EtalageKunstRoute: ''Ik maak modelfoto's. Die zijn te bekijken in de etalages van de fysiotherapeut in het centrum en in de lingeriezaak.''

De kunstwerken zijn te bewonderen van 6 oktober tot 11 november in de etalages van Holten, er liggen folders in het Kulturhus met daarop een route die gelopen kan worden om alle kunstwerken te zien. De kunstwerken zijn allemaal gratis te bekijken.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van de VHBK

Meer berichten