Feest: verloskundigenpraktijk Rijssen- Holten bestaat 25 jaar

RIJSSEN - Verloskundigenpraktijk Rijssen-Holten bestaat deze maand 25 jaar. "Wij vinden het heel mooi om dat te vieren met de Rijssense en Holtense bevolking. Daarom houden wij op zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 16.00 uur een jubileumkraammarkt in en rondom het medisch centrum," vertelt verloskundige Gerd Johanns. "We hopen veel zwangeren te verwelkomen, maar verheugen ons ook op het weerzien met oud-cliënten."

"Er zijn diverse activiteiten met voor elk wat wils. Er zijn kraampjes rondom zwangerschap, kinderopvang en fysiotherapie. Maar er is ook een stand met eigengemaakte streekproducten en er is een demonstratie korfvlechten. Voor kinderen staat er een springkussen, is clown Flappie aanwezig en kunnen zij naar eendjes vissen. Daarnaast kunnen de allerkleinsten geschminkt worden en is een ballonnenkunstenaar present."

Kinderfonds MAMAS
Aan deze dag is ook een goed doel verbonden. "Elsbeth, Lisa en ik hebben in Afrika ontwikkelingswerk gedaan. Wij hebben dus affiniteit met Afrika, daarom is gaat de opbrengst van de loterij naar Kinderfonds MAMAS." De stichting steunt vrouwen in Zuid-Afrika die opstaan voor kinderen in ernstige armoede. Deze vrouwen zorgen voor bescherming, eten, zorg, warmte en liefde voor circa 40.000 kinderen in 43 projecten.

Workshops
Gerd: "Graag zou ik veel zwangeren met hun partners willen ontmoeten, maar ik kijk er ook naar uit om oud-cliënten weer te zien. De verloskunde en kraamzorg is veranderd en ik wil graag laten zien wat het nu inhoudt. Elk uur zijn er workshops van verschillende organisaties, waarvoor mensen zich op de dag zelf kunnen inschrijven."

Wie wint?
Ook wordt bekendgemaakt wie de winnaars van de kleurplaatwedstrijd zijn. "Deze hebben wij uitgeschreven in verband met het jubileum. Hierop hebben wij veel reacties gehad: veel kinderen hebben hun mooie kleurplaat ingeleverd. Rond 15.45 uur wordt de winnaar bekendgemaakt en aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats."Johanns geeft aan dat er diverse sponsoren zijn die hebben meegedacht over een leuke prijs voor het hele gezin. "De prijs is niet alleen voor de tekenaar, maar ook voor de andere gezinsleden. Het Pannenkoekenhuis in Holten heeft bijvoorbeeld een waardebon voor vier pannenkoeken beschikbaar gesteld. Bij het Mölke kan de winnaar samen met ouders, broertjes of zusjes lekker eten en vervolgens een uurtje bowlen. Kinderboerderij Dondertman stelt een donateurskaart beschikbaar voor ween jaar onbeperkt toegang voor vijf personen."

Mens centraal
Bij de praktijk werken naast Gerd nog vier verloskundigen. Elsbeth Bosch is afgestudeerd in 1988 en werkt sinds 2002 bij de praktijk. Jeannet Kreijkes is afgestudeerd in 1995 en sinds het jaar 2000 werkt ze met veel plezier in de praktijk.. Lisa van den Berg en Lieke Scharbaai hebben de opleiding afgerond in respectievelijk 2009 en 2010. Lisa is in 2016 begonnen bij de praktijk, Lieke in 2015. "Nog steeds zorgen we met heel veel plezier voor een goede begeleiding van moeder en kind. De mens staat bij ons centraal."

Kijk voor meer informatie op de website.

Meer berichten