Ganzen in het Volkspark Rijssen, daar waar altijd wat te doen is.
Ganzen in het Volkspark Rijssen, daar waar altijd wat te doen is. (Foto: )

'Volkspark Rijssen, echt voor iedereen'

door Parkgebouw Rijssen

''Kom op Harry, we gaan kijken.'' Ans gaat voorop. Ze is nooit bang geweest. Zachtjes zuchtend waggelt Harry achter haar aan. Hij kijkt om. Gelukkig, Gerrit en Jo volgen. Ook zij zijn nieuwsgierig naar het lawaai dat uit de Muziekkoepel komt. Met z'n vieren schommelen ze naar de rand van de bunder, waar ze blijven staan. Met grote ogen aanschouwen ze het spektakel. In de koepel staat een paar mannen met trommels. Het grasveld staat vol met kinderen dei enthousiast meedansen op de Afrikaans klinkende muziek. Harry en Gerrit kijken elkaar aan. ''Oh jee, niet weer...'' Maar het is al te laat.

Jo en Ans slaken een vreugdekreet en storten zich in het feestgedruis. Hun staartjes wippen op en neer terwijl ze hun hoofden sierlijk heen en weer bewegen, de lange nek uitstekend om alles goed te kunnen zien. Gerrit en Harry blijven staan, laat ze maar...

Elke dag weer is er genoeg te zien hier. Feestjes op het terras, wandelaars met een zak brood, jongelui in blauwe shirts die de vele blaadjes opvegen, lunchende gasten en een paar keer per jaar een enorm spektakel met zoveel muziek, dat zelfs Ans en Jo van terugdeinzen.

Vandaag echter vinden de dames het prima. In de muziekkoepel wordt vrolijk getrommeld. De kinderen mogen het nu zelf proberen. Wanneer ze klaar zijn, vertrekken ze naar binnen en komt de volgende klas. Deze muziek bevalt wel, de heupjes swingen vanzelf mee. Zo gaat het de hele dag door.

Jo en Ans hebben zich weer bij de heren gevoegd en gezamenlijk lopen ze de bunder weer op. Het zonnetje schijnt en het is een vrolijke boel. Maar er moet ook gegeten worden, dus lopen de dames en heren in ganzenpas verder. Gelukkig is de vochtige tijd weer aangebroken, wormen genoeg. En met het vrolijke trommelgeroffel op de achtergrond, vallen ze aan op het heerlijke eten. Wat hebben ze het toch getroffen in dit Volkspark.

Meer berichten