Bij het Parkgebouw is er voor elk wat wils. Voor kinderen is er de voorstelling De Kleine Zeemeermin, voor liefhebbers is er klassieke muziek van Barnabás Kelemen. Foto links: Nick van Ormondt.
Bij het Parkgebouw is er voor elk wat wils. Voor kinderen is er de voorstelling De Kleine Zeemeermin, voor liefhebbers is er klassieke muziek van Barnabás Kelemen. Foto links: Nick van Ormondt. (Foto de kleine zeemeermin: Nick van Ormondt)

Klaar voor het nieuwe seizoen: kom maar op!

door Team Parkgebouw

RIJSSEN - Het is maandagochtend kwart voor negen wanneer we de sleutel in het slot steken. Bij het binnenlopen sluiten we onze ogen en snuiven de welbekende, maar intussen wat muffige geur van ons mooie gebouw op. Gauw gooien we alle deuren open om de wind, die gelukkig intussen wat frisser is, eens lekker door alle ruimtes te laten waaien. In het Volkspark waggelen de ganzen weer in gelijke pas over de bunder. Ach ja, in de halflege vijver valt op dit moment voor hen ook geen lol te beleven. Voor ons ook niet, want met de frisse wind komt ook een geur mee van bedorven waterplanten en te laag staand water. Geeft niet, hoort erbij.

Deze zomer heeft ons heel wat extra vitamine D opgeleverd, en nadat we alle verschillende bruine huidtinten met elkaar hebben vergeleken, gaan we lekker fanatiek aan de slag. Antwoordapparaat eraf, afwezigheidsassistent uit, spinnenwebben weghalen, dode vliegen opzuigen, mail verwerken, zalen klaarmaken…

Voordat we het weten zitten we alweer helemaal in de 'park-modus'. Deze eerste week is het meteen al raak. Iedere dag krijgen we gasten op bezoek die van onze mooie zalen en faciliteiten gebruik willen maken. Wij zijn er weer en wat hebben we er een zin in!

Minivakanties
Wilt u het vakantiegevoel nog even vasthouden? Boek dan een aantal kleine minivakanties in het Parkgebouw. Want dat is precies het gevoel dat u krijgt wanneer u een voorstelling bezoekt. Na een drukke werkweek even heerlijk wegzakken in ons rode pluche. Genieten van muziek, toneel of cabaret. Na de tijd nog lekker naborrelen en thuis iets bijzonders om over na te praten. Dat kan! Op de website ziet u welke 'minivakanties' wij voor u in petto hebben.

Klassiek voor iedereen!
Wij bieden een klassieke kamermuziekserie en mooie concerten. In de serie kunt u dit seizoen genieten van pianist Naum Grubert (Franck, Beethoven en Skrjabin), violiste Liza Ferschtman (Brahms, Bartók, Lutoslavski en Beethoven), het Storioni Trio (Beethoven, Mendelssohn en Schubert) én Barnabás Kelemen (Schubert, Liszt, Prokofjev en Brahms). Naast deze serie zal ook het Orkest van het Oosten twee maal acte de presence geven en zal het blokfluitensemble Seldom Sene de Goldberg Variaties spelen.

Veel muziek
Muziekliefhebbers zitten goed met onder meer een Dire Straits Tribute, Mathilde Santing, Van Dik Hout, een ode aan Harm Agteresch, de 3JS, The Heinoos, Tim Akkerman sings The Boss, Abba Fever, Slagerij van Kampen, Joris Linssen, The Beggars Clan en Ernst Daniël & Coosje Smit. Maar u kunt ook genieten van Rhythm of The Dance en Op Hoop van Zegen.

Humor en verrassing
Wij willen u ook graag verrassen en laten lachen. Dat kan met Van der Laan & Woe, Oldenhermans, Nathalie Baartman, Guido Weijers en Helligen Hendrik. Maar ook onze lokale helden Met Mekaa en de Rijssense Revue krijgen lachers op hun hand. Mensen die verrassingen houden, mogen illusionist Timon Krause niet missen, of toneelvereniging Puur. Maar het solotoneel 'In mijn hoofd' van Debby Petter en het aangrijpende 'Emma wil leven' mag u niet voorbij laten gaan.

En verder…
Voor kinderen zijn er voorstellingen van onder meer De Kleine Zeemeermin De Musical, Het Grote SinterParkFeest en Woezel & Pip. Voor de wat oudere jeugd is er Schuld De Musical, naar het boek van Mell Wallis De Vries. Tot slot hebben we concerten van Popkoor Pursang & Carola Smit, het Rijssens Mannenkoor met een kerstconcert, De Twente Zangers & Sterre van Boxtel en het koor TODA samen met de a capella groep Voice Male.

Meer berichten