Milan laat duidelijk zien dat hij een topdag heeft bij de Truckrun. Foto: Stichting Truckrun Rijssen-Holten
Milan laat duidelijk zien dat hij een topdag heeft bij de Truckrun. Foto: Stichting Truckrun Rijssen-Holten (Foto: Stichting Truckrun Rijssen-Holten)

Truckrun: 'een fantastische dag voor iedereen'

door stichting Truckrun

RIJSSEN / HOLTEN -  'Zojuist werd ik gebeld door een mevrouw uit Rijssen. Zij is bewoner van een bejaardentehuis en heeft gevraagd of de route langs bejaardentehuizen met tijdstip in de krant geplaatst kan worden, zodat ze met z'n allen kunnen zwaaien. Kan ik hier misschien een overzicht van krijgen? Alvast bedankt!' "Dit is nu precies één van de redenen waarom op zaterdag 8 september zo'n 300 vrijwilligers in touw zijn om de Truckrun Rijssen-Holten mogelijk te maken", aldus de organisatie van deze Truckrun.

Het zijn dus niet alleen de bijna 240 'bijrijders' die komende zaterdag een fantastische dag zullen beleven. Ook de meeste bewoners van de diverse bejaarden- en verzorgingstehuizen in zowel Rijssen als Holten kunnen dan volop genieten van deze Truckrun voor mensen met een beperking. Mede dankzij de bijna 250 truckers, die hun gehele vrije zaterdag opofferen voor deze bijrijders, rijden zaterdag in totaal acht konvooien een prachtige route door de gemeente Rijssen-Holten.

Zaterdag om 10.30 uur zal het eerste konvooi, bestaande uit ongeveer 30 vrachtauto's, vanaf de Ozonstraat op bedrijventerrein Plaagslagen te Rijssen vertrekken. Daarbij zal dit konvooi eerst een rondje door de woonwijk 'Veeneslagen' rijden, waarna het konvooi door de spoortunnel bij de Braakmansdijk en vervolgens via de Holterstraatweg, de Haarstraat, het Hogepad, de verlengde Oranjestraat (Oranjeflat) naar de Markeloseweg zal rijden. Vervolgens zal dit konvooi via de Wijnand Zeeuwstraat, de Welleweg (Wellehof) langs verzorgingscentrum Maranatha weer richting de Holterstraatweg haar route richting Holten vervolgen.

In Holten zal het konvooi rechtsaf slaan en zal vervolgens via de Drostenstraat langs het spoor en het station via de Dorpsstraat richting Dijkerhoek rijden. Bij de Maneschijnsweg zal het konvooi rechtsaf slaan en via de Oude Deventerweg Dijkerhoek inrijden. Nadat Dijkerhoek heeft gemerkt dat zij ook deel uitmaken van Transportstad Rijssen-Holten, rijdt het konvooi weer richting Holten. In Holten aangekomen rijdt het eerste konvooi onder de spoortunnel bij de rotonde (bij Aveco de Bondt / voorheen OAD) door en gaat via de Dorpsstraat gelijk rechtsaf de Keizersweg in, om vervolgens via de Vrijheidslaan naar de Koningin Wilhelminastraat te rijden. Op speciaal verzoek van de bewoners van 'De Diessenplas' is dit deel van de route opgenomen.

Het konvooi rijdt daarna via de Beusebergweg Holten weer uit en zal via de Aalpolsweg richting de rotonde bij de Markeloseweg rijden. Daar aangekomen rijdt het konvooi via de Oranjestraat Holten weer in richting de H.J. Wansinkstraat naar de Kolweg. Op de Kolweg slaat het konvooi rechtsaf richting de Lageweg om daar aangekomen linksaf te slaan richting de Drostenstraat. Daarna vervolgen zij de route over de N350 richting Rijssen. Daar rijdt het konvooi helemaal door tot aan de rotonde met de Wierdensestraat om daar rechtsaf te slaan richting het centrum. Bij het kantoor van BDC Twente buigen zij met de bocht mee naar links om via de Parkstraat (Parkstede), Karel Doormanstraat (Eltheto) door te rijden naar de rotonde met de Markeloseweg. Daar slaat het konvooi linksaf richting Markelo. Bij het Markeloseveld slaan de vrachtwagens linksaf de Lijsterbeslaan in en rijden vervolgens via de Berkenlaan en De Ruijterstraat naar beneden tot aan de Graaf Ottostraat. Daar gaat het konvooi linksaf en rijdt vervolgens door tot aan de kruising met de Karel Doormanstraat. Daar slaat het konvooi rechtsaf tot aan de rotonde met de Enterstraat om richting Enter te rijden. Bij de Wethouder H.H. Korteboslaan slaat de stoet linksaf en rijdt helemaal door tot aan de kruising met de Witmoesdijk. Daar slaan zij weer linksaf en rijden langs het Volkspark door tot aan de Wierdensestraat (oude molen van Slaghekke).

Samen nagenieten
Op de Wierdensestraat slaat het konvooi rechtsaf richting Wierden om bij de rotonde met de Reggesingel linksaf te slaan. Nadat het konvooi onder het spoor door is gereden slaat het bij de rotonde (bij Van Dam) rechtsaf en rijdt dan door tot aan Ter Steege Porselein om daar linksaf de Nijverheidsstraat in te slaan. Voor de rotonde met de Nijverdalseweg zal de stoet kort halt houden. Zodra er weinig verkeer rijdt, slaan zij rechtsaf richting Nijverdal om via de Ambachtsstraat weer terug te rijden naar de Plaagslagen. Dit zal zich zeven keer herhalen. Bij het eindpunt kunnen alle deelnemers op het terrein van Voortman Steel onder het genot van een versnapering rustig nagenieten.

Parkeren
Inwoners langs de route worden verzocht om auto's zoveel mogelijk op hun eigen inrit te parkeren, dus zo min mogelijk langs de openbare weg, en vooral niet in of nabij de bochten. De organisatie bedankt inwoners voor de medewerking.

Verkeershinder
Een ieder wordt geadviseerd om op zaterdag 8 september tussen 11.30 uur en 12.30 uur de N350 tussen Rijssen en Holten te mijden, doordat op dit tijdstip de rotondes aan zowel de Holterstraatweg (Veeneslagen) als aan de Braakmansdijk korte tijd voor alle verkeer afgesloten zullen worden, vanwege de onthulling van een nieuw te plaatsen kunstwerk op de eerstgenoemde rotonde.

Speciaal op verzoek van alle winkeliers in Rijssen en Holten benadrukt de organisatie dat zowel het winkelcentrum van Rijssen als dat van Holten gedurende de gehele zaterdag gewoon bereikbaar zijn. Wel dient winkelend publiek dat met de auto Rijssen en Holten in wel op meerdere plekken rekening moet houden met enige vertraging.

De routekaart geeft een globaal tijdschema van het eerste konvooi. De routebeschrijving staat ook op de website. De organisatie wijst erop dat dit slechts een zeer globale inschatting betreft. Doordat de vorige Truckrun in Rijssen-Holten zo'n 15 jaar geleden is, kan de organisatie zich niet beroepen op 'ervaringen' van eerdere Truckruns.

Het 'tijdschema' is volledig afhankelijk van de drukte op de weg en biedt dus geen enkele garantie. 

Tips
Uit de routekaart kan men zien dat de konvooien bepaalde plekken (rotondes) langs de route twee keer passeren. Echte liefhebbers wordt geadviseerd zich tijdig op te stellen in de directe omgeving van deze plekken. Een stoel, eten en drinken is geen overbodige luxe.

Een tip van de organisatie: als mensen zaterdag even moet wachten voor één van de acht konvooien, heb dan. even geduld. Kijk goed en geniet van alle blije gezichten van de vele bijrijders. Gun hen ook een fantastische dag. En neem tot slot een voorbeeld aan bovenstaand verzoek van één van de bejaarde bewoonsters uit onze gemeente. Meer vragen wij als organisatie niet.

Meer berichten