De Voedselbank gaat verhuizen naar 'Oude Plus'

Op woensdag 23 november is door het bestuur van de Voedsel- en Kledingbank Rijssen-Holten overeenstemming bereikt over de verhuizing van de huidige locatie van de voedselbank naar het pand “de Oude Plus” aan de Roelf Bosmastraat..

Het leegstaande pand moet worden voorzien van wanden, lichtkoepels, verwarming, een koel- en vriesruimte, ramen en kozijnen, toiletgroep etc. Door naast de gift van de gemeente, ontvangen donaties uit de gemeenschap en door een deel van de financiële reserve aan te spreken, verwacht het bestuur een sobere maar goed uitgeruste voedsel- en kledingbank te kunnen realiseren. De verhuizing zal gerealiseerd zijn voor 1 maar 2017. Inmiddels zijn aannemers benaderd die een deel van de verbouwing op zich zullen nemen. De verdere invulling zullen we met de vrijwilligers van de Voedsel- en Kledingbank gaan uitvoeren.

Het pand zal straks “de Oude Plus” gaan heten, waarin meerdere vrijwilligersorganisaties hun onderkomen gaan vinden. Het bestuur van de Voedsel- en Kledingbank is de hoofdhuurder en zal met bv. EHBO, Rode Kruis, Speelotheek, Repair Café en andere belangstellenden om tafel gaan om ook de wensen van deze organisaties te vertalen naar de verbouw van “’de Oude Plus”.

2017 zal in het teken staan van verbouw, verhuizing en een nieuwe start en uitstraling van de voedsel- en kledingbank. Met nadruk beseft het bestuur, dat niets van de grond komt zonder het enthousiasme en de inzet van onze vrijwilligers. “met elkaar voor elkaar”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden