Foto:

Snuffelen op straat

RIJSSEN - Vijf donderdagen draait het in centrum om de lommerdmarkt en zomermarkt. Onder de noemer Rijssen op Straat', gaan ondernemers letterlijk en figuurlijk de straat op. De lommerdmarkt vindt plaats op Europaplein, Kerkstraat, De Hagen, Rozengaarde en Oude Veemarkt en duurt tot ongeveer 12.00 uur. "Deze grote markt met veel tweedehands artikelen zorgt er voor dat veel toeristen de weg naar Rijssen weten te vinden," aldus HABI Rijssen.

Er zijn vele kramen die zorgen voor een leuke en gevarieerde markt met een prettige zomerse sfeer, een breed aanbod en mooie aanbiedingen van de winkeliers. Zij presenteren deze op een marktkraam voor de winkel. Dit aangevuld met kramen van vele marktkooplieden zorgt in juli en augustus voor een kleurrijke en afwisselende zomermarkt. In totaal zijn er zo'n veertig kramen.

Kinderen
Ook aan de kinderen wordt gedacht met een draaimolen en ander leuk vermaak. Samen met de lommerdmarkt zorgt dit ervoor dat het centrum op vijf donderdagen 'the place to be' is voor het hele gezin.

Parkeren
Voor toeristen die nog niet eerder in Rijssen geweest zijn: op één van de vele parkeerplaatsen kan de hele dag gratis geparkeerd worden. 'Rijssen op Straat' vindt plaats op 26 juli en 2, 9, 16 en 23 augustus.

Wegwerkzaamheden
In verband met wegwerkzaamheden aan de Wierdensestraat is het niet mogelijk om uw spullen te brengen of te halen, te parkeren of de Lommerdmarkt vanaf deze kant te bezoeken.

Foto: Jolien van Gaalen.

Meer berichten