Monsters langs de weg in Markelo

Markelo en omgeving staat in het teken van monsters. De Kunststichting Markelo houdt ieder jaar een kunstroute, dit keer met het thema monsters.

MARKELO - Er zijn 29 monsterkunstwerken te zien in allerlei gedaanten. Aan de kunstroute wordt zowel door amateurs als professionele of semiprofessionele kunstenaars meegewerkt. Ook basisscholen van Markelo hebben deze keer een inbreng in de kunstroute. "Hiermee willen wij de drempel verlagen en zo laten zien dat kunst echt voor iedereen is," vertelt een woordvoerder.

"De route voert onder andere door het fraaie natuurgebied bij de Friezenberg en door buurtschappen." De kunststichting heeft ervoor gezorgd dat de route van circa 20 kilometer per fiets, scootmobiel, auto en zelfs lopend is te af te leggen. De start van de tocht is bij Het Beaufort. Het routeboekje kost 3 euro en is verkrijgbaar bij het toeristisch infocentrum Markelo, Boekhandel Prins, De Kaaswinkel, camping de Kattenberg en camping De Keite. De kunst langs de route is te zien tot zondag 28 oktober.

Kijk voor meer informatie over de kunststichting op de website.

Meer berichten