Parkgebouwer Bernadette en haar Abi verrasten iedereen door vrijdagavond te trouwen in het Parkgebouw.
Parkgebouwer Bernadette en haar Abi verrasten iedereen door vrijdagavond te trouwen in het Parkgebouw. (Foto: Team Parkgebouw)

Feest en verrassing bij De Oude Dame

door Team Parkgebouw

RIJSSEN - Heerlijke geuren verspreiden zich door het gebouw. Er wordt werelds gekookt in onze keuken. Dit keer niet voor de dag van de Dialoog, of omdat er Zuid-Amerikaanse artiesten op het podium staan. Nee, nu gewoon voor feestje van een stel 'oerhollanders' die hun verjaardag hier bij de Oude Dame komen vieren.

Het water loopt ons in de mond en we zijn blij dat we zelf ook op die verjaardag mogen komen. De hele week is het al een komen en gaan van heerlijke hapjes en drankjes. Het is partytime in het Parkgebouw. Verjaardagen, jubilea, diploma-uitreikingen, huwelijken, ook in deze zomermaanden is het een feest om hier te mogen zijn. Voor de gasten, maar ook voor ons. Wie wordt er nu niet happy van al die blije jarigen, opgeluchte leerlingen, trotse ouders, verliefde bruidsparen én al dat heerlijke eten? Wij wel!

Dubbele feestvreugde
De verjaardag is gaande en de jarige job glundert. Wanneer hij vervolgens de microfoon pakt, blijkt dat zijn blijheid niet alleen voor zijn 50e verjaardag geldt. Want vandaag stapt hij óók in het huwelijksbootje met zijn verloofde, onze Parkgebouw-collega. Een grote verrassing voor ons en alle aanwezigen. De feestvreugde verdubbelt dan ook direct. Het restaurant wordt snel omgebouwd. Stoelen worden naar binnengeschoven, 50-jaar versieringen worden snel vervangen door trouw-versieringen, de ambtenaar, die al incognito aanwezig was, trekt zijn toga aan, neemt het woord en voordat we het weten zitten we midden in deze bijzondere 'brulfte'.

Wanneer het ja-woord vol overtuiging uit beider monden heeft geklonken, er wederom gefeliciteerd is en het geïmproviseerde bruidsboeket is gegooid én gevangen, komen eindelijk ook al die heerlijke hapjes op tafel. We smullen! Het blijft nog lang gezellig op het terras, dat gelukkig sinds kort bij deze temperaturen een uurtje langer open mag blijven. Er wordt gekletst, gedanst, gezongen en ook de polonaise ontbreekt niet. Tsja, het blijft tenslotte wel een 'Twéntse brulfte'.

De Oude Dame en wij genieten van al deze feestjes en in deze periode zijn er die volop. Natuurlijk werkt het weer ook mee aan al deze vrolijkheid. Het zonnetje brengt naast de feestvierders ook veel andere bezoekers naar het Volkspark. Om te sporten, te picknicken, te fietsen of gewoon lekker even een terrasje te pakken.

Lijkt wel herfst
De bomen en de bloemen zijn wat minder blij met het mooie weer. De blaadjes vallen al, de bomen en het gras zijn geel en af en toe lijkt het wel herfst. Ondanks de droogte, blijven de jubileumhangers van de Twente Zangers het wonderbaarlijk goed doen. Ze worden dan ook iedere dag liefdevol door ons verzorgd. Genoeg water, dode bloemetjes plukken, praatje maken… Dat doet niet alleen die bloempjes goed, maar ons ook. In alle hectiek is een momentje van rust soms wel fijn.

We zouden het graag bij al het groen in ons mooie Volkspark doen. Maar ja, dan blijft er geen tijd meer over voor onze gasten en dát willen we zeker niet. Ach, we maken ons geen zorgen, want de natuur is veerkrachtig. Waarschijnlijk staat in het najaar, precies op tijd voor ons nieuwe seizoen, alles weer in volle bloei!

Meer berichten