HOPPA!-dagen: boordevol uitstapjes en activiteiten

Foto: ViaVie Welzijn

door ViaVie Welzijn

HOLTEN -'Holten stormt' is het thema op dinsdag 28 augustus. "Op dagcamping de Borkeld kunnen kinderen de stormbaan beklimmen, met water en andere spellen aan de slag," vertelt een woordvoerder. "Dit alles in de vorm van een wedstrijd om de HOPPA!-bokaal in de wacht te slepen."

Ook gaan de deelnemers op pad buiten Holten. "Op woensdag 29 augustus staat een ontdekkingstocht gepland bij het techniekmuseum Oyfo. Daar kun je genieten van grommende, tikkende en ronkende machines, die je zelf in beweging kunt zetten. Probeer van alles bij de interactieve wereldbol, de technische games en snufjes. Ook duiken we het creatieve lokaal in om een werkstukje te maken die je mee naar huis kunt nemen."

Net als vorig jaar staat er een bezoek aan voetbalvereniging Blauw Wit'66 op het programma. "Deze keer is er een nieuw programma, genaamd puzzelen met ballen. De organisatie heeft een parcours gemaakt die langs opdrachten, bal- en voetbalspellen en uitdagende puzzels leidt."

Mad Science
De HOPPA!-dagen worden afgesloten op vrijdag 31 augustus bij camping de Holterberg. Deze dag draait het om proefjes en experimenten. "Houd je van wetenschap en techniek of wil je gewoon het slijmerigste slijm ooit maken? Ga dan aan de slag met de gekke professoren van Mad Science. Holten staat dan op de kop met bijzondere proefjes, bizarre experimenten en opvallende feitjes."

Praktisch
De HOPPA!-dagen vinden plaats van dinsdag 28 augustus tot en met vrijdag 31 augustus: een week vol met sport-, spel- en speelplezier voor kinderen van de groepen 3 tot en met 8 uit schoolseizoen 2017-2018. "Iedere dag kunnen de kinderen meedoen aan andere activiteiten ondernemen. Elke dag vinden deze activiteiten plaats op een andere locatie, waar deelnemers op eigen gelegenheid heen gaan."

Broodtrommel
"Je bent om 10.00 uur aanwezig op de locatie, en om 15.00 uur kun je daar weer opgehaald worden. Je neemt voor iedere dag je eigen gevulde beker en broodtrommel mee. Wij zullen zorgen voor wat extra's op locatie."

Aanmelden
Kinderen kunnen opgegeven worden voor één dag of meerdere dagen. De kosten bedragen 7,50 euro per dag.De organisatie verzoekt belangstellenden zich op tijd op te geven, want vol is vol.Opgeven kan via de website van ViaVie Welzijn. Onder het kopje jeugd en jongeren staat een inschrijfformulier klaar om kinderen op te geven voor één of meerdere HOPPA!-Dagen."Kinderen die niet op vakantie gaan krijgen voorrang bij plaatsing," zegt de woordvoerder."De inschrijving loopt tot en met vrijdag 27 juli." Voor andere vragen kan contact worden opgenomen met ViaVie Welzijn via 0548-36 27 55 of info@viaviewelzijn.nl.

Meer berichten