Foto: Jan Wessels

Op weg naar Jordanië deel 33: het is alweer bijna vakantie

door Jan Wessels

Het zijn nu nog een paar weken voor de vakantie. Er moet nog van alles worden geregeld. Zo gaan onze twee jongste kinderen (een tweeling van 11 jaar) deze week nog op kamp. Ze moeten van alles en nog wat meenemen. Een slaapzak, een kussensloop, reservekleding en nog een paar dingen meer. Ik heb hier nog een brief van gekregen, maar deze ben ik in alle hectiek kwijtgeraakt. Toch maar even een kopietje opvragen, zodat ik morgen alsnog alle spulletjes kan pakken.

Het is voor Rick en Lis een hele belevenis, twee dagen op pad met alle kinderen van de klas en de begeleiders. Ze hebben er echt zin in! Ook moest ik nog van alles regelen voor de vakantie. Ik heb nog een kennel gezocht en gevonden voor onze hond. Omdat hij naar een kennel gaat, moest hij ook nog worden ingeënt tegen kennelhoest. Dit is gelukkig goed gegaan. De dierenarts heeft een spray in zijn neus gespoten. Dit is dus ook weer geregeld.

Van de week heb ik ook weer getraind. Ik had voor een keer extra loopzooltjes in mijn hardloopschoenen gedaan, maar dit was niet echt een succes. Ik stond als het ware te hoog op mijn voeten, dus na mijn training heb ik deze zooltjes er maar weer uitgehaald en de originele zooltjes er weer in gedaan. Zo kun je steeds weer andere dingen testen en uitproberen. De trip naar Jordanië komt nu steeds dichterbij en begint nu steeds meer te leven. De contacten met de andere deelnemers worden ook steeds intensiever. In de vakantie kan ik mooi doortrainen. We gaan op vakantie naar Terschelling en daar kan ik mooi op het strand gaan hardlopen. Dit is altijd erg bijzonder. Je voelt je dan echt één met de natuur!

Tijd gaat snel
Vandaag heb ik ook nog een mooie bos bloemen gekregen op mijn werk. Ik was 12,5 jaar in dienst. Als ik daarop terugkijk zie je hoe hard de tijd gaat. Voor je het weet is een periode van 12,5 jaar voorbij.

Zo is er deze week weer van alles te beleven. Onze kat is hoogzwanger en kan elk moment bevallen. Toen we hierover spraken met de dierenarts zei deze dat we dan gelijk een plekje moesten zoeken voor de kittens. Waarschijnlijk houden we zelf een kat en gaan de andere kittens naar een nieuw baasje. Als je dus interesse hebt in een kitten, mail dan naar janencarinawessels@gmail.com. Over de prijs worden we het wel eens, dit zal geen probleem zijn.

Zo zie je maar weer dat elk schepsel van God uniek is. Ook elk mens is uniek. Je kunt dit vergelijken met het werk van een pottenbakker. Voordat klei tot een kunstig voorwerp gemaakt kan worden door de pottenbakker, moet de klei eerst worden gezuiverd van steentjes en andere onzuiverheden. Deze dingetjes lijken niet zo belangrijk, maar kunnen in een latere fase het kunstwerk totaal laten mislukken. Zo mag je dan ook weten dat elk mens een kunstwerk is van God. Ook elk mens is uniek!

Rijssenaar Jan Wessels doet mee aan de tweede Muskathlon in Jordanië die plaatsvindt van 6 tot en met 13 oktober en schrijft over de voorbereidingen.

Meer berichten