Het pakket bestaat uit de kussens met bijpassende hockers, waarin het materiaal voor de kinderen kan worden bewaard. Foto: Arjan Baan.
Het pakket bestaat uit de kussens met bijpassende hockers, waarin het materiaal voor de kinderen kan worden bewaard. Foto: Arjan Baan. (Foto: Arjan Baan)

Vredehof schenkt troostconcept voor kinderen aan Hospice Reggestroom

RIJSSEN - Het Hospice Reggestroom in Rijssen heeft onlangs een pakket aan troostmateriaal voor kinderen mogen ontvangen, gefinancierd door het Vredehof Donatie Fonds.  Kinderen die in een hospice opa, oma, vader of moeder bezoeken, gaan een moeilijke tijd door. Een dierbare naaste komt op korte termijn te overlijden. Een dergelijke ervaring kan kinderen bang, boos of verdrietig maken.

Om deze kinderen in het hospice te kunnen ondersteunen heeft Miranda Smit-van Keulen met haar Moppie-Kussens met Karakter een troostconcept ontwikkeld. Speciaal voor kinderen heeft zij vier Moppie-Maatjes ontworpen, vlinder Missie, giraf Miek, Olifant Molle en Draak Mexa. Deze karakters staan afgebeeld op vier kussens welke worden ondersteund door een pedagogisch plan, verhalen en bijbehorende knutsel- en kleurplaten. De ervaring leert dat de Moppie-Kussens met Karakter ondersteuning bieden, wanneer het kind daar behoefte aan heeft en helpt om zijn of haar emoties ermee delen.

Financiering
Voor de financiering van dit project vond ze direct een partner in Vredehof die de benodigde gelden beschikbaar stelde vanuit het Vredehof Donatie Fonds. Op donderdag 5 juli kregen de coördinatoren Annie Gerritsen en Annemieke Middag van Hospice Reggestroom het volledige pakket overhandigd door Pedro Swier, algemeen directeur Vredehof en vertegenwoordiger van het Vredehof Donatie Fonds en uitvaartverzorger Joke Beenakker.

Pakket
Het volledige pakket bestaat uit de vier kussens met bijpassende hockers, waarin het speelmateriaal voor de kinderen kan worden bewaard, en de bijbehorende uitleg, de ondersteunende verhalen en knutsel- en kleurplaten.Dit concept is eveneens beschikbaar voor de overige hospices uit het werkgebied van Vredehof.

Informatie
Meer informatie over de Moppies is te vinden op de website.

Meer berichten