Van links naar rechts: wethouder Jan Aanstoot, wethouder Ben Beens, burgemeester Arco Hofland, wethouder Roland Cornelissen en wethouder Bert Tijhof.
Van links naar rechts: wethouder Jan Aanstoot, wethouder Ben Beens, burgemeester Arco Hofland, wethouder Roland Cornelissen en wethouder Bert Tijhof. (Foto: Gemeente Rijssen-Holten)

Hoe schoon is Rijssen-Holten?

RIJSSEN/HOLTEN -Rijssen-Holten doet mee aan de verkiezing Schoonste Winkelgebied van Nederland. De verkiezing wordt gehouden door Nederland Schoon en is een onderzoek naar de schoonheidsgraad van de Nederlandse winkelgebieden.

"In een schoon winkelgebied komen mensen graag winkelen, kopen ze meer en voelen ze zich beter. De verkiezing van Nederland Schoon vergroot het inzicht in hoe het winkelgebied scoort op schoon, veilig en gezellig en hoe bezoekers en ondernemers het gebied ervaren en waarderen," aldus de gemeente. 

Enquêtes
"In de zomer voeren gecertificeerde onderzoekers onaangekondigd metingen uit in de winkelgebieden in Rijssen en Holten. Deze meting bestaat uit observaties, bezoekersenquêtes en enquêtes onder lokale ondernemers. Het onderzoek loopt tot en met augustus. Op 30 oktober wordt de uitslag bekendgemaakt." Aan de hand van de resultaten van het onderzoek kan de gemeente eventueel een verbetertraject inzetten.

Wethouder Jan Aanstoot: "Door mee te doen aan de verkiezing Schoonste Winkelgebied willen we bezoekers bewust maken van het belang van schoon en ze oproepen mee te helpen met het schoonhouden van onze gemeente en daarmee zwerfvuil en andere vormen van vervuiling te voorkomen." Ook het college zet zich graag in hiervoor.

Meer informatie over Rijssen-Holten tegen zwerfafval staat op de website.

Meer berichten