Vol enthousiasme hebben de kinderen van Dance by Fernanda een optreden verzorgd.
Vol enthousiasme hebben de kinderen van Dance by Fernanda een optreden verzorgd. (Foto: Parkgebouw Rijssen)

Dansend en online de zomerperiode in

door Team Parkgebouw

RIJSSEN - In het Parkgebouw werd afgelopen zaterdag weer gedanst. De enthousiastelingen van Dance by Fernanda lieten hun kunsten zien voor twee volle zalen. Vrolijke muziek denderde door het huis, net als de kids die uitgelaten van zenuwen voor het optreden en opluchting na het optreden, van zaal naar balkon, naar wc, naar foyer, naar buiten en weer terug renden.

De komende weken zullen er nog veel meer van dit soort dagen zijn, wanneer er weer een aantal scholen de groep 8-musical komen opvoeren. Muziek, vrolijkheid, energie… heerlijk! Wij genieten ervan in deze laatste weken voor de zomervakantie.

Mooie aanvulling
Het thema van afgelopen zaterdag sprak ons wel aan. 'FF Offline…' Dagelijks zijn we vele uren 'online'. WhatsApp, Mail, Facebook, Snappchat, Instagram, Twitter, YouTube, Netflix, CandyCrush… iedereen heeft zijn of haar digitale favorieten. We werken er mee, ontspannen er bij, blijven op de hoogte, laten zien waar we mee bezig zijn en vinden heel veel leuk. Niets mis mee, een mooie aanvulling op het offline materiaal als boeken, bezoekjes, en live bijkletsen.

Verstand op nul
Natuurlijk, er is van alles over te zeggen en te bediscussiëren. Immers, het meeste waar 'te' voor komt te staan is niet goed of gezond. En zo aan het einde van het seizoen, lonkt bij ons af en toe ook de offline status…Dan kan het aanzetten van het antwoordapparaat, al is het maar voor de nacht, of de afwezigheidsassistent voor een dagje, aanvoelen als een kleine minivakantie. Geen telefoon, geen mail.Gewoon thuis op de bank, verstand op nul, lekker een boek lezen. Op de e-reader, dat dan wel weer.

Opschonen
Ook onze menselijke computer moet soms opgeschoond worden. Even opladen, schijf leegmaken, structuur aanbrengen in de liggende plannen en ruimte creëren voor nieuwe ideeën. En als dat al lukt na één dag, hoe groots zullen de plannen dan wel zijn, wanneer we een aantal weken 'offline' zijn?

Terwijl we hier afgelopen weekend over zaten te mijmeren, kregen we telefoon. Een gast die haar tickets voor de voorstelling niet uit kon draaien. Als we zeggen dat we de tickets eventueel ook op de mobiel kunnen scannen, klinkt het: 'Tsja', ik behoor nog tot het ouderwetse soort zonder smartphone, dus ik ben echt offline vanmiddag'… Kijk, dát is de oplossing! Gewoon een oud prepaid mobieltje mee op vakantie. Wat er niet is, kun je ook niet gebruiken, toch?

Te nieuwsgierig
Maar ach, wie houden we voor de gek. Naast dat we al onze nieuwe plannen voor het nieuwe seizoen willen delen met onze vrienden en hun vrienden en diens vrienden, zijn we natuurlijk veel te nieuwsgierig naar de wereld om ons heen, die online alleen nog maar groter wordt, de belevenissen van onze vrienden én de nieuwe najaarsmode. Tsja, we blijven vrouwen hè…

Tot en met vrijdag 20 juli staan wij voor u klaar. Daarna wijzigen tijdelijk onze openingstijden, maar blijven wij in ieder geval online. Via onze social media en de website houden wij u de hele zomer op de hoogte van onze belevenissen en kunt u tickets blijven bestellen.

Stemmen

Tot zondag 15 juli kan er nog gestemd worden op het Parkgebouw als Meest Gastvrije Theater van Nederland. Ga daarvoor naar de site van de ANWB en maak ook nog eens kans op twee tickets voor Mamma Mia.

Hou voor meer informatie de website van het Parkgebouw in de gaten

Meer berichten