Foto: Gemeente Rijssen-Holten

Burgemeester Arco Hofland: 'Trots op diversiteit in onze gemeente'

door de redactie

RIJSSEN/HOLTEN - Het is bijna vakantietijd. Burgemeester Arco Hofland van de gemeente Rijssen-Holten blikt voor ons terug op het afgelopen half jaar. Ook geeft hij aan wat hem trots maakt op zijn gemeente en geeft hij tips voor de thuisblijvers.

Het jaar is nu halverwege. Als u de balans opmaakt, hoe zou u de afgelopen zes maanden willen omschrijven?

"Als een nieuwe start: dit voorjaar zijn er verkiezingen geweest. De 25 zetels in de gemeenteraad zijn bezet zoals inwoners hebben gestemd en de wethouders zijn inmiddels ook benoemd. We hebben samengewerkt met inwoners, bedrijven en het maatschappelijk middenveld om het beste te doen voor onze gemeenschap."

De gemeente heeft onlangs het contract met deze krant weer verlengd voor publicaties van het gemeentenieuws. Waarom is het belangrijk dat inwoners op deze manier op de hoogte worden gehouden?

"Ons uitgangspunt voor de komende jaren is om verder in te zetten op digitalisering. Het voorlopig nog aanbieden van het gemeentenieuws via de krant wil niet zeggen dat deze ontwikkelingen stilstaan. Belangrijk vinden we dat inwoners hierover meedenken. Zo is de nieuwe pagina van ons in deze krant met het gemeentenieuws verbeterd en gaan we meer beeldmateriaal inzetten om de boodschap duidelijker te maken."

Wie zou u tijdens uw vakantie de ambtsketen figuurlijk willen omhangen?
"De jeugd die elders gaat studeren. Kijk goed rond en kom na je studie alstublieft weer terug in Rijssen-Holten, we hebben jullie nodig."

Wandelend of fietsend door de gemeente ziet u……?
"Een mooie Holterberg, de bekendste berg van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Bovenop de Holterberg vindt u het gezellige Holterbergplein met verschillende mogelijkheden en de indrukwekkende Canadese Begraafplaats. In Rijssen zie ik onder andere het Rijssens Museum, een karakteristiek Twents stadsmuseum gevestigd in havezate 'De Oosterhof' en de prachtige Regge met daaromheen mooie fietspaden."

Wat maakt u trots op de gemeente?
"Dat is de veelkleurigheid en diversiteit in onze gemeenschap waarbij de saamhorigheid centraal staat."

Wat zou u graag anders willen zien in de gemeente?
"Meer huizen bouwen voor onze jeugd zodat er voldoende plek voor hen is, ook als ze na hun studie weer terugkomen."

Als u drie tips mag geven voor thuisblijvers: wat moeten zij zeker gaan doen?
"Ten eerste heerlijk ijs eten bij de diverse punten in Rijssen en Holten. Daarnaast bewegen door lekker te fietsen in de prachtige natuur die onze gemeente te bieden heeft en tenslotte lezen om tot rust te komen en kennis op te doen."

Meer berichten