Foto: Jan Wessels

Op weg naar Jordanië: nieuwe hemel en aarde

door Jan Wessels

Het geld voor de verdrukte christenen in Jordanië en het Midden-Oosten blijft binnenstromen. Inmiddels heb ik ook het geld opgehaald van de statiegeldactie van de Jumbo in Rijssen. Het was het mooie bedrag van 398,50 euro. Allemaal hartelijk dank hiervoor en ook de Jumbo bedankt. Het geld werd aan mij uitgereikt door Marije van de Jumbo. Zo kunnen er weer extra Bijbels worden verspreid. Vorig jaar heeft Open Doors wereldwijd 2,5 miljoen Bijbels en christelijke materialen verspreid. Open Doors distribueert ook christelijke films en muziek. Dit komt extra goed van pas als mensen niet kunnen lezen. Het is nog steeds nodig dat we de christenen helpen.

Ik zal nog even een voorbeeld geven. "Je hoort niet meer bij mij!" Met die woorden smeet de moeder van Ayaan een kop hete thee naar haar dochter. Dat Ayaan christen werd, was voor haar moeder absoluut niet te verteren. Op het moment dat Ayaan besloot om Jezus te volgen, draaide haar familie haar de rug toe. Ze hoefde niet meer thuis te komen. Ayaan dwaalde rond zonder eten, huis, familie of geld. 'God, dit is te zwaar. Hoe moet ik overleven?' bad ze. Ayaan belandde in een kerk en werd met open armen ontvangen door het gezin van de voorganger. Zo verloor Ayaan haar familie, maar vond ze haar hemelse Vader en nieuwe broers en zussen.

We hebben onlangs weer een goede training gehad. Om 19.00 uur begonnen we met twee rondjes op de atletiekbaan. Ook deden we enkele rek- en strekoefeningen. Vervolgens liepen we richting Markelo en zijn we naar de Bovenberg en de Friezenberg gegaan. We liepen elke keer vier minuten in een snel tempo en daarna weer drie minuten in een rustig tempo. De Friezenberg hebben we nog een keer extra beklommen in een heel snel tempo. We waren helemaal kapot toen we weer bovenaan stonden.

Bovenop de Friezenberg hebben we toen even gerust en nog enkele oefeningen gedaan. Vervolgens zijn we weer teruggelopen naar de atletiekvereniging. Ter afsluiting van de training hebben we ook nog enkele oefeningen gedaan op het grasveld. Daarna ben ik weer naar huis gegaan en heb ik me heerlijk koud afgedoucht. Al met al weer een goede training.

Ik krijg regelmatig de vraag, waarom heeft God ons gemaakt? God heeft mensen gemaakt met een schitterend doel. Toen hij de eerste mensen Adam en Eva maakte, mochten ze in een prachtige omgeving wonen. God wilde dat ze kinderen zouden krijgen, van de hele aarde een paradijs zouden maken en voor de dieren zouden zorgen. Dit komt straks gelukkig weer terug. In Openbaring 21 vers 1 staat het volgende: 'En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan. En de zee was er niet meer.' Wat een heerlijke toekomst wacht ons toch straks. Dat is fantastisch! Dan zullen er geen tranen meer zijn, want God zal alle tranen van de ogen afwissen!

Rijssenaar Jan Wessels doet mee aan de tweede Muskathlon in Jordanië die plaatsvindt van 6 tot en met 13 oktober en schrijft over de voorbereidingen.

Meer berichten