Onder toeziend oog van de vele aanwezigen is TwentsFlex gepresenteerd.
Onder toeziend oog van de vele aanwezigen is TwentsFlex gepresenteerd. (Foto: Gemeente Rijssen-Holten)

Feestelijke opening van TwentsFlex bij het Parkgebouw

RIJSSEN/HOLTEN -  TwentsFlex is op vrijdag 29 juni feestelijk gepresenteerd. Bij het Parkgebouw in Rijssen waren veel betrokkenen en belangstellenden aanwezig. Vanaf 2 juli kunnen reizigers in Rijssen-Holten comfortabel en voordelig reizen met TwentsFlex, de nieuwe flexibele vervoersservice van Syntus (onderdeel van Keolis Nederland).

Het flexibele buurtbussysteem wordt gereden door vrijwillige chauffeurs. TwentsFlex is een innovatief samenwerkingsproject van Provincie Overijssel, Gemeente Rijssen-Holten en Keolis Nederland. Sinds maandag 2 juli kunnen reizigers in Rijssen-Holten van maandag tot en met zaterdag van 7.30 tot 22.00 uur snel en voordelig reizen tussen de 117 haltes in Rijssen-Holten.

Vrijwilligers
De introductieprijs voor een rit met TwentsFlex is 1,50 euro per rit. Door de inzet van tientallen vrijwilligers uit Rijssen en Holten zijn verschillende bestemmingen binnen de gemeente goed bereikbaar. Er is bijna altijd wel een halte in de buurt. TwentsFlex rijdt niet volgens een vaste dienstregeling. Reizigers boeken vooraf een rit van halte naar halte.De route wordt bepaald op basis van de bestelde ritten van reizigers. De bussen zijn rolstoeltoegankelijk en geschikt voor acht personen.

Rit boeken
Reizigers kunnen een rit boeken via de app TwentsFlex, de website of via telefoonnummer 088 - 033 1401. Telefonisch een rit bestellen kan van maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 22.00 uur.

Meer informatie
Informatiebrochures over TwentsFlex zijn beschikbaar bij Tourist Info The Readshop Express Rijssen, bij de receptie van het gemeentehuis Rijssen-Holten, Tourist Info Rijssens Museum, Tourist Info Natuurmuseum Holten en Kulturhus Holten.

De informatiebrochure is ook online te vinden.

Meer berichten