De uitreiking van het certificaat en de beker. Foto: Feike Faase.
De uitreiking van het certificaat en de beker. Foto: Feike Faase. (Foto: Feike Faase)

Keurslager Beverdam trots op prijs voor spareribs

RIJSSEN -  De derde prijs in de Spareribs Trophy 2018 is gewonnen door Keurslager Beverdam. Aleid & Arend-Jan Mol ontvingen de derde prijs voor deze vakwedstrijd, gehouden door de Koninklijke Nederlandse Slagers, in het bijzijn van zijn team.

De spareribs van Keurslager Beverdam uit Rijssen behoren hiermee tot de beste van Nederland. De slagers ontvingen de prijs tijdens de feestelijke uitreiking op het KNS Inspiratiecongres uit handen van juryvoorzitter, schrijver en carnivoor Jord Althuizen.De eerste prijs is gewonnen door Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht. De tweede prijs ging naar Keurslagerij Marco van Strien uit 's Gravenmoer.

Keuring
Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop werden alle ingezonden spareribs gekeurd. De jury, bestaande uit onderwijsmanager Rinus de Rijder van SVO vakopleiding food, Peter van den Broek, winnaar van de Spareribs Trophy 2017 en juryvoorzitter Jord Althuizen, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

Zoals het hoort
Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het uiterlijk. Jord Althuizen zei over de spareribs van Keurslager Beverdam: "Een sparerib met een eigen smaak, de geroosterde flavour maakt het helemaal af. Een sparerib zoals deze hoort te zijn."

Ontzettend blij
Het gehele team van Keurslager Beverdam zijn ontzettend blij met het behalen van de derde plaats. Aleid: "Dit is weer de eerste keer sinds een paar jaar dat we mee doen met een vakwedstrijd en wat zijn we blij dat we meteen zo'n mooie plek hebben behaald."

Meer berichten