Winnaars stoepkrijten bekend

RIJSSEN - Siënna Lopez (4), Ghasaq Auwni (12) en Salomé Mensink (6) mogen zich winnaar noemen van de stoepkrijtwedstrijd die op zaterdag 23 juni in Rijssen is gehouden in het kader van de winkeliersactie ‘Let op de kleintjes’. In de Wereldwinkel nemen ze wat verlegen, maar trots hun prijs in ontvangst.

Siënna kiest uit de prijsjes een voorleesboekje, want ze houdt niet alleen van tekenen en kleuren, maar ook wil ze graag voorgelezen worden. ’s Morgens om een uur of 11 meldt zich de eerste kandidaat voor het stoepkrijten. Na haar volgen er nog bijna 30 kinderen. Allemaal spannen ze zich in om een mooie tekening te maken op de stoepen achter het stadhuis, tussen het Europaplein en de Wereldwinkel. Als beloning ontvangen de kandidaten nadat hun tekening klaar is, een bon voor een ijsje of pannenkoek.

In de vroege avond heeft de jury, de heer en mevrouw Bol de creaties bekeken. Zij zijn beide onderwijzers geweest op basisscholen. “Waar we op gelet hebben is de vlakverdeling, maar ook originaliteit is meegenomen in de beslissing," zeggen ze.

Meer berichten