Versterking gezocht voor de Rijssense Roefeldag

Foto: ViaVie Welzijn

RIJSSEN/HOLTEN - Tijdens een Roefeldag kunnen kinderen van de basisschool een kijkje achter de schermen nemen bij bedrijven, winkels, instellingen en organisaties en daar waar mogelijk actief meehelpen.

Hierdoor maken ze al jong kennis met allerlei verschillende beroepen, (vrijwilligers-)werkzaamheden en verschillende activiteiten/hobby's door bij bedrijven te ervaren, te doen, te beleven en te ontdekken. In Holten wordt al jarenlang jaarlijks de Roefeldag gehouden door een groep vrijwilligers. De Roefeldag valt onder de vlag van ViaVie Welzijn. De Roefeldag met 155 kinderen en 38 deelnemende bedrijven in april was weer een succes. Het Roefelcomité in Holten bestaat uit een groepje ouders met kinderen op de basisschool die zich vrijwillig inzetten voor de organisatie van de Roefeldag. Zij krijgen ondersteuning van een beroepskracht van ViaVie Welzijn.

In Rijssen bestaat er geen Roefeldag. Dat zien ViaVie Welzijn en het comité terug bij de Roefeldag in Holten, waar met regelmaat ook aanmeldingen uit Rijssen binnen komen.

Na een oproep via enkele Rijssense basisscholen hebben zich twee vrijwilligers gemeld die staan te trappelen om met de organisatie van een Roefeldag in Rijssen te gaan starten. "Ik heb zelf enkele jaren terug met mijn werkgever meegedaan als bedrijf aan de Roefeldag. Daar heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe leuk de kinderen het vinden om achter de schermen van een bedrijf te mogen kijken," aldus nieuwe vrijwilliger Linda Baan uit Rijssen.

Het opzetten van een Roefeldag in Rijssen is een flinke klus, maar met de ervaring vanuit ViaVie Welzijn, en ondersteuning van het landelijke Roefelen, hoeft het wiel niet opnieuw uitgevonden te worden. "En vele handen maken licht werk. Als we de taken kunnen verdelen onder een groepje vrijwilligers, dan is het vrijwilligerswerk voor de Roefeldag heel overzichtelijk, aangezien deze dag maar een keer per jaar plaatsvindt." geeft Ellen Borgo aan, ook al aangemeld als vrijwilliger.

Het comité hoopt dat het gaat lukken om de Rijssense Roefeldag Rijssen mogelijk te maken. Maar daar is versterking voor nodig. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend contact opnemen met Patricia van Erven van ViaVie Welzijn via vanerven@viaviewelzijn.nl of 0548 36 27 55.

Meer berichten