Bij de Land- en Tuinbouwbeurs zijn de de nieuwste staltechnieken en landbouwmachines te zien.
Bij de Land- en Tuinbouwbeurs zijn de de nieuwste staltechnieken en landbouwmachines te zien.

'Beurs is een begrip in agrarische sector'

RIJSSEN - Direct aan de A1 worden ook dit jaar weer de trekkers uitgestald, zijn de nieuwste staltechnieken en landbouwmachines te bewonderen en staan de koeien te loeien. De Land- en Tuinbouwbeurs vindt plaats van dinsdag 26 tot en met donderdag 28 juni op het terrein van maatschap Wessels in Rijssen. Belangstellenden kunnen hier dan terecht tussen 13.00 en 22.00 uur.

Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland is sinds enkele jaren een begrip in de agrarische sector. Duizenden agrariërs gaan van hun boerderij om een bezoek te brengen en op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen in de sector. Het aanbod van zo'n 200 exposanten zorgt ervoor dat er een groot en divers aanbod aanwezig is. De standhouders van de beurs pakken jaarlijks groots uit, want zien en beleven is waar het omdraait. Door zijn omvang en divers aanbod is het de meest volledige vakbeurs voor mechanisatie, akkerbouw, rundveehouderij, intensieve veehouderij, volle grondsteelt, schapen- en geitenhouderij, bosbouw en groentechniek. Naast noviteiten die te vinden zijn bij de 200 exposanten bruist de vakbeurs komende editie ook van activiteiten en demonstraties.

De ware beleving die de beurs biedt is vanaf de A1 al te ervaren. Grote hoeveelheid landbouwmachines, prachtige pagodetenten en een en al beleving waar een agrariërs hart voor klopt zijn van ver af al te zien. De ronkende machines die bij binnenkomst te horen zijn geven een extra dimensie aan het hele plaatje. De agrarische ondernemer die graag op de hoogte blijft van alles wat er in zijn sector speelt kan deze vakbeurs niet overslaan. Elke ondernemer wil zijn bedrijf optimaal inzetten en om dat te bereiken heb je kennis nodig, kennis die vergaard wordt in de gesprekken tijdens een bezoek aan diverse leverancier of met andere agrariërs die aanwezig zijn op Land- en Tuinbouwbeurs. De vakbeurs biedt hiervoor het platform en brengt deze ondernemers in drie dagen samen. Een kop koffie/thee wordt gratis aangeboden door de organisatie, zodat een gesprek snel gestart is.

Het thema van de beurs is 'boeren tot 2050'. In het kader van dit thema is er aandacht voor sensoren, drones, autonome robots, smart farming, big data, slimme led-verlichting en Vison Technologie bij deze editie. Hiermee brengt Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland de agrarische sector richting 2050 in beeld.

Vooruit kijken in een markt die vaak achteruit wordt getrokken door wet- en regelgeving wordt steeds belangrijker. Er wordt gekeken naar de toekomst van boeren en de technieken die zijn te verwachten.

Kijk voor meer informatie over de beurs op de website

Meer berichten