Toerrijders van de SSV Rijssen zijn klaar voor de Reggetocht.
Toerrijders van de SSV Rijssen zijn klaar voor de Reggetocht. (Foto: Schaats- en Skeelervereniging Rijssen)

Reggetocht heeft nieuw vertrekpunt

RIJSSENDe Schaats- en Skeeler vereniging Rijssen houdt de jaarlijkse Reggetocht dit jaar op woensdag 20 juni.

"Deze keer is het een speciale editie," vertelt een woordvoerder van de vereniging. "Voor de eerste keer wordt er gestart vanaf de nieuwe locatie aan de Opbroekweg. Op het moment van schrijven wordt er door vrijwilligers nog hard gewerkt aan de accommodatie, maar de baan is in ieder geval ver genoeg klaar om de Reggetocht van daaruit te rijden. De routes zijn aangepast aan dit vertrekpunt en het is gelukt om nog mooier asfalt onder de wieltjes door te laten gaan."

Tijdens deze avond kan er 50 kilometer geskeelerd worden. Het is ook mogelijk om één van beide rondes te rijden en zodoende voor 25 kilometer te gaan. Er wordt gereden in een peloton met een gemiddelde snelheid van zo'n 20 kilometer per uur. Na de eerste ronde staan er versnaperingen en drinken klaar op de nieuwe baan en na een korte pauze wordt gestart voor de tweede ronde. "Natuurlijk hopen we dit allemaal zonder ongelukken te doen, maar mocht er toch onverhoopt een ongelukje gebeuren dan staat er een EHBO-team klaar," aldus de woordvoerder.

Voor de jongste deelnemers is er een speciale kinderronde. Deze ronde zal ongeveer 2 à 3 kilometer lang zijn. Onder begeleiding van de trainers van de vereniging kunnen zo ook de kinderen genieten van een mooie tocht. Inschrijven kan bij de baan aan de Opbroekweg vanaf 18.00 uur. Het vertrek voor de eerste ronden staat gepland om 19.00 uur. Het dragen van een goede skeeler- of fietshelm is verplicht. De kosten bedragen 7,50 euro voor volwassenen. Kinderen kunnen gratis deelnemen.

Meer berichten