Volle bak in het Volkspark bij het Parkgebouw.
Volle bak in het Volkspark bij het Parkgebouw. (Foto: Parkgebouw)

Alleen maar winnaars in het Volkspark

door Team Parkgebouw

RIJSSEN -  Het Volkspark was afgelopen vrijdag weer lekker gevuld. Dit keer met 1700 wandelaars en hun supporters. De dagen daarvoor had de wandelende menigte weer heel wat kilometers afgelegd. In een broeiende warmte en met onweer dat precies om Rijssen heen trok.

Vrijdag was het gelukkig iets koeler, wat vooral heel fijn was voor de kinderen die van school het thema 'vuilnis' hadden gekregen. In vuilniszakken gehuld legden ze de laatste kilometers af, wat toch wel een beetje zweten kostte. Maar dat mocht de pret niet drukken, het was een feest om te zien. De Johan Frisoschool ging aan de haal met de eerste prijs. Maar stuk voor stuk waren alle deelnemers winnaars, al was het alleen omdat ze met deze warmte de vier- (nou ja, drie-)daagse uit hebben gelopen.

Meest Gastvrij
Over winnaars gesproken, er kan weer gestemd worden op het meest gastvrije theater van Nederland! Al twee keer mochten we naar het ANWB Fox Theater in Hoofddorp afreizen om daar een award op te halen. En wat trots waren we met deze prijs: zilver en brons in de categorie Kleine Gemeentes. We waren echter niet alleen trots op de awards en ons topteam, maar vooral op onze gasten, waar u er misschien wel één van bent. Want zonder gasten zouden wij nooit gastvrij kunnen zijn.

In een reactie op onze Facebook-oproep schreef een gast: 'gek woord eigenlijk: 'gastvrij', zonder gasten… Dat klopt, zo kun je het ook lezen. Maar wij zijn blij dat in deze competitie de andere betekenis wordt bedoeld: 'Gastvrijheid is het gebruik gastvrij te zijn, en ook het gastvrij handelen zelf, dat wil zeggen het ontvangen en onderhouden van gasten, bezoekers of vreemdelingen, in vrijheid en goede wil." Zo, dat is een hele mond vol. Maar wel precies waar het om gaat. En vooral die 'goede wil' is belangrijk, want die is er, en die maakt dat we al onze gasten altijd weer met heel veel plezier ontvangen. Dat ons werk vaak geen werk is, maar meer voelt als een fijne hobby. En misschien merkt u dat, en heeft u daarom de afgelopen jaren op de Oude Dame gestemd.

Wilt u dit jaar weer op ons stemmen? Dat kan via de website van de ANWB. Alvast bedankt


Muzikaal evenement
Komende vrijdag loopt het Volkspark weer vol. Maar dan voor 'Rijssen Zet De Toon'. Vorige keer schreven we al over dit prachtige muzikale evenement. Het is nu echt aftellen, nog maar een paar dagen.En dan geven ruim 200 muzikanten, zangers en spelers een prachtige avond aan u cadeau. Met veel herkenbare muziek, sketches vol humor, en mooie verhalen, wordt het een avond om nooit te vergeten.Op deze avond wint iedereen: de artiesten, amateur en professioneel, die voor zo veel gasten mogen zingen en spelen, u als gast, omdat u wordt getrakteerd op veel fijne muziek én onze buren Hospice De Reggestroom, omdat zij de gift krijgen die u kunt doen op deze gratis avond. De bijeenkomst begint om 20.00 uur, het terrein gaat open om 18.30 uur.

Meer berichten