Echografie en diabetische voetzorg behoren tot de specialisaties van Lind Ehrenhard.
Echografie en diabetische voetzorg behoren tot de specialisaties van Lind Ehrenhard. (Foto: Podotherapie Reggestreek)

Podotherapie Reggestreek nu ook in de Wellehof

RIJSSEN - Linda Ehrenhard heeft sinds maandag 4 juni een nieuwe locatie binnen woonzorgcentrum Wellehof. Laagdrempelige zorg dichtbij de mens. Dat is wat podotherapeut Linda Ehrenhard voor ogen heeft.

Podotherapeut Linda Ehrenhard is specialist in het behandelen van klachten aan voeten, tenen en nagels. Linda: "Veel mensen lopen rond met pijn in de rug, heupen, nek, knieën of enkels. Het kan heel goed dat de oorzaak bij de voeten ligt."

Diverse behandelingen
Linda startte in 2014 haar eigen praktijk Podotherapie Reggestreek en behandelt allerlei klachten: voetstandsafwijkingen, houdingsklachten, teenstandsafwijkingen, ingegroeide teennagels, likdoorns en wonden aan de voet. "Veel mensen denken dat een podotherapeut alleen maar zolen maakt. Dat is slechts één onderdeel van mijn werk. De behandeling kan inderdaad bestaan uit op maat gemaakte inlegzolen, maar ook uit nagelbeugels, ortheses, instrumentele behandeling, schoenadvies of preventie-advies bij diabetes of reuma."

Specialisaties
Echografie en diabetische voetzorg behoren tot de specialisaties van Linda. "Met echografie van de spieren, pezen en gewrichten kan ik diverse structuren in het lichaam goed in beeld brengen. Bijvoorbeeld afwijkingen aan de achillespees, meniscusproblemen of verkalkingen in pezen van de voet. Voordeel van echografie is dat het snel, gemakkelijk en pijnloos is. Een voet zit zo ingenieus in elkaar dat een kleine verandering door kan werken naar je rug en andere gewrichten."

Bij diabetische voetzorg is ze vooral gericht op preventie van wondjes aan de voeten. Een specialisme waarbij ze nauw samenwerkt met de praktijkondersteuners van de huisarts en vrijwel alle diabetes pedicures in de omgeving. "Door hoge bloedsuikers kunnen bloedvaten en zenuwen beschadigen. Dit kan gevolgen hebben voor de conditie van de voeten en veroorzaakt risico's voor het ontstaan van (slecht genezende) wondjes. Door als podotherapeut de zenuwfunctie en doorbloeding te controleren, kunnen bijvoorbeeld vernauwingen in de slagaders op tijd gesignaleerd worden. Door samen met de pedicure drukplekken op de voet of tenen te voorkomen, kunnen wonden met soms amputatie tot gevolg voorkomen worden."

Linda werkt als zelfstandig podotherapeut; in haar praktijk is zij dus de enige podotherapeut. In de praktijk van Linda zien cliënten dus altijd eenbekend gezicht. De cliënt hoeft dus niet steeds opnieuw zijn klacht uit te leggen, wat wel zo prettig is.

Voor iedereen toegankelijk
De locatie binnen de Wellehof is de vierde locatie van Podotherapie Reggestreek. Een logische keus, meent Linda: "Wanneer het lopen moeilijker gaat, wordt de zelfstandigheid van ouderen in rap tempo minder. Mijn wens is om podotherapeutische zorg eenvoudig toegankelijk voor iedereen te houden. Door deze prachtige praktijkruimte binnen de Wellehof komt mijn wens weer een stapje dichterbij."

De praktijkruimte is te vinden bij de ingang van de Wellehof aan de Kattenhaarsweg 2.

Afspraak
Een afspraak maken kan via 0548 - 794 515 of kijk op www.podotherapiereggestreek.nl en plan via de online agenda eenvoudig zelf de afspraak in.

Locaties
Podotherapie Reggestreek heeft nu vier locaties. In Rijssen kan men terecht bij wijkgebouw Haarstraat aan de Haarstraat 83, bij De Bolder aan de K. Doormanstraat 83 en sinds kort bij De Wellehof. In Enter is de praktijk gevestigd bij Carint Reggeland aan de Reggestraat 99.

Website
Kijk voor meer informatie over Podotherapie Reggestreek op de website

Meer berichten