Het sponsenspel wordt fanatiek door jong en oud gespeeld. Foto: Marije Breukink.
Het sponsenspel wordt fanatiek door jong en oud gespeeld. Foto: Marije Breukink. (Foto: Marije Breukink)

Geslaagde beweegdag in Rijssen

door de Roef

RIJSSEN -  De jaarlijkse beweegdag van de Roef en dagbesteding ouderenzorg De Bolder en de Klimopschool was succesvol. De organisatie van deze dag was in handen van drie studenten van het Windesheim in Zwolle.

Al vroeg stond groep 6 van de Klimopschool op de stoep van de Roef. "Allen kenden het gebouw wel van buiten maar waren nog nooit binnen geweest," aldus een woordvoerder. "Na een korte rondleiding en uitleg wie er in dit prachtige gebouw wonen, was het tijd voor de kennismaking. De kinderen waren verbaasd over de kunstwerken en producten die door de cliënten gemaakt zijn in de Muiterij, de dagbesteding van de Roef. Vooral het prachtig beschilderde plafond van Freek Bekkernens werd bewonderd."

Dan is het tijd om in beweging te komen. "De studenten hadden een leuke route uitgezet," vertelt de woordvoerder. "Onderweg staan vossen, cliënten van de Roef, diverse landen uit te beelden zoals Frankrijk, Engeland en Aruba. Ondertussen leren de leerlingen van de Klimopschool hoe je het beste een rolstoel kunt besturen.Terug op de Roef is er voor iedereen nog een lekker ijsje en een medaille ter herinnering aan deze leuke ochtend," vervolgt de woordvoerder. "De kinderen hebben laten weten nog graag eens terug te komen."

Middagprogramma
Ook voor de middag waren er weer diverse activiteiten zoals de sponsenwedstrijd, kegelen, pittenzakdarten en ballontennis. Deze keer is groep 7 van de Klimopschool op bezoek en ook de Bolder schuift aan. "Ondanks het warme weer werden de spellen fanatiek gespeeld," zegt de woordvoerder. "Diverse materialen hebben we aan kunnen schaffen door de subsidie van 'samen voor elkaar', verstrekt door de provincie Overijssel. En dat is wat we doen: samenwerken en genieten van de ontmoetingen. Waar de één lichamelijk beperkt wordt, helpen de kinderen een handje. Waar de kinderen het antwoord op bepaalde vragen niet weten, weten de cliënten van de Bolder of de Roef het juiste antwoord. Al met al een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar."

Meer berichten