Foto: Jan Wessels

De goede strijd des geloofs

door Jan Wessels

Goed nieuws van het hardloopfront. Op zaterdag 19 mei heb ik de halve marathon binnen twee uur gelopen. Dit heb ik gedaan tijdens de City-Run in Hardenberg. Deze loop gaat dwars door het centrum om de stadskern te promoten. Met name de Kids-Run trekt veel deelnemers. Medeorganisator Egbert Meilink zegt hierover het volgende: "Als één van de weinige wedstrijden slagen we er jaarlijks in om meer dan duizend kinderen aan de start te krijgen."

De Vechtdal halve marathon voert de deelnemers vanuit Hardenberg langs mooie brinkdorpen als Rheeze en andere schilderachtige plekjes in het Vechtdal. Je komt uiteindelijk door het centrum van Hardenberg en finisht op de markt.

Tijdens de halve marathon liep er ook een pacer mee. Dat was in mijn geval Herman Wennink. Hij zou de halve marathon in precies twee uur lopen. Hij was herkenbaar aan een wit T-shirt met daarop de tekst 2:00 uur. Tevens had bij een ballon met een touw opgespeld aan zijn T-shirt. Daarom was hij erg herkenbaar tijdens de loop. Mede dankzij Herman kon ik dus een stabiel tempo lopen van 10,8 kilometer per uur. Ik heb tot 17 kilometer met de groep van Herman meegelopen en daarna heb ik nog iets versneld. Uiteindelijk was mijn eindtijd 1 uur 57 minuten en 26 seconden. Herman kwam uit op een tijd van 1:59:25, dus precies binnen de 2 uur! Tijdens de halve marathon had ik mijn sporthorloge om, zodat ik op de hoogte was van de afgelegde afstand, de snelheid en de tijd per kilometer.

Om binnen twee uur te lopen, moet je gemiddeld 1 kilometer lopen in 5 minuten en 41 seconden. Na afloop van de wedstrijd heb ik mijn horloge gekoppeld aan mijn laptop en kon ik alle gegevens uitlezen. Herman liep de halve marathon in een akelig precies tempo. Zo ging bijvoorbeeld kilometer 12 in 5 minuut 39, kilometer 13 in 5:40 en de daarop volgende 2 kilometers allebei in 5:41. Het was dus een heel strak schema. De laatste vier kilometer liep ik iets sneller, omdat ik voor het groepje uit ging lopen. De laatste kilometer liep ik zelfs in 4:56. Ik had dus nog energie over. Al met al een leuke ervaring.

Inspiratieavond

Op 28 mei ben ik naar Amersfoort gegaan voor een inspiratieavond vol nieuwe informatie over mijn Muskathlon. Tevens heb ik ons projectteam en mijn teamgenoten voor Jordanië daar weer ontmoet. Inmiddels hebben zich ook deelnemers uit Australië aangemeld voor onze reis. Deze zijn echter niet naar Amersfoort gekomen.

"We moeten de goede strijd des geloofs strijden", staat er in 1 Timotheüs 6:12. Toch wil ik hierbij nog een opmerking maken. Het is een goede strijd, maar het is ook een grote strijd. De tegenstander (de satan) is machtig. Hij is machtiger dan ik ben. Maar ik heb een nog veel machtiger Bondgenoot dan mijn vijand. Hij springt voor mij in de bres. Dus: op de bres voor de verdrukte christenen!

Rijssenaar Jan Wessels doet mee aan de tweede Muskathlon in Jordanië die plaatsvindt van 6 tot en met 13 oktober en schrijft over de voorbereidingen.

Meer berichten