Een nieuw gezicht in Holten: Paul de Munnink staat komend seizoen op de planken in het Kulturhus met zijn soloprogramma. Foto: Bob Bronshoff.
Een nieuw gezicht in Holten: Paul de Munnink staat komend seizoen op de planken in het Kulturhus met zijn soloprogramma. Foto: Bob Bronshoff. (Foto: Bob Bronshoff)

'We geven talenten graag een plek'

door Kulturhus Holten

HOLTEN - Het nieuwe theaterprogramma 2018-2019 van het Kulturhus Holten is bekend. Komend seizoen staan er weer veel oude bekenden op het Holtens theaterpodium, zoals Enge Buren, Henry van Loon, Louise Korthals en Thijs Kemperink. Trots is het theater op de komst van bekende artiesten als Javier Guzman en Paul de Munnik.

Maar er zijn ook nieuwkomers. Zo maakt de onvervalste Tukker Helligen Hendrik zijn debuut in Holten en komen de kersverse finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival ons verrassen. Het Kulturhus specialiseert zich in cabaret en muziektheater. Ieder jaar weer een verrassend en afwisselend theaterprogramma samenstellen is geen sinecure. Toch is het Kulturhus er weer in geslaagd een mooie mix te vinden van oud en nieuw. "Mensen houden enerzijds van oude bekenden, maar willen aan de andere kant ook graag verrast worden," vertelt manager Jeroen de Kok. "Bovendien loopt er zoveel talent rond in Nederland, die geven we graag een podiumplek in het Kulturhus."

Hilariteit en serieuze zaken
Het programma telt in totaal zestien voorstellingen. Voorstellingen vol muziek, grappen, kritische noten op de samenleving, smeuïge verhalen en hartveroverende overpeinzingen. Buren, schoonmoeders, typische Nederlandse gewoonten, actualiteiten, gouwe ouwen, paaltjes op de Smidsbelt, kleine en grote ergernissen en hilarische dingen waar we gewoon geen genoeg van krijgen. Alles passeert de revue.

Try-outs
Al jaar en dag ervaren cabaretiers het intieme en gastvrije Kulturhus Theater als favoriete plek om hun nieuwe voorstelling uit te testen en te verfijnen. En die 'voorliefde' is wederzijds, want ook het enthousiaste Holtens publiek blijkt keer op keer te genieten van de diverse try-outs, waarbij de artiesten zich extra kwetsbaar opstellen.
In het nieuwe seizoen komen Speelman & Speelman, Daniëlle Schel, Paul de Munnik, Heiligen Hendrik en Henry van Loon met hun try-outs naar Holten.

Oude bekenden
Nieuwe voorstellingen gaan we, net als afgelopen seizoen, zien van Javier Guzman en Thijs Kemperink . En terug van iets langer weggeweest zijn Vincent Bijlo, Enge Buren, Henry van Loon, Johan Goossens, Max van den Burg, René van Meurs en Louise Korthals. Gevestigde artiesten die hun naam iedere keer weer waar weten te maken. Een andere oude bekende, maar een nieuw gezicht voor Holten, is Paul de Munnik. Bekend geworden met Acda en de Munnik staat hij nu met zijn tweede soloprogramma op de bühne. En natuurlijk komen de lokale helden Deijk, Stam & Reijlink weer terug met hun Ouwejaarsconference. Alleen zal dit helaas wel de allerlaatste zijn. Daarna hangen zij hun smokings 'aan de wilgen'.
Verder zijn er twee voorstellingen met een extraatje: een culinaire proeverij van de liefde voorafgaand aan de voorstelling Love alone is not enough op 1 februari en bij het optreden van Vincent Bijlo op 8 februari kan men genieten van een Diner in the Dark.

Meer berichten