ViaVie Welzijn verhuist in oktober naar een accomodatie aan Rozengaarde 75. Het gebouw is onderdeel van het gemeentehuis. Foto: gemeente Rijssen-Holten.
ViaVie Welzijn verhuist in oktober naar een accomodatie aan Rozengaarde 75. Het gebouw is onderdeel van het gemeentehuis. Foto: gemeente Rijssen-Holten.

Dienstverlening vanuit centraal punt

door ViaVie Welzijn

RIJSSEN - ViaVie Welzijn wil graag per 1 oktober zijn intrek te nemen aan Rozengaarde 75, vlakbij het Europaplein in het centrum van Rijssen. De accommodatie is onderdeel van het gemeentehuis. ViaVie Welzijn was al langere tijd op zoek naar een alternatieve locatie in Rijssen. Belangrijke afwegingen zijn toegankelijkheid, centrale ligging en de wens om zoveel mogelijk activiteiten op één locatie samen te bundelen.

ViaVie Welzijn huurt de accommodatie van de gemeente Rijssen-Holten. De afgelopen periode is er constructief overleg geweest met de gemeente over de mogelijkheden. De gemeenteraad moet nog goedkeuring verlenen, mede omdat er nog bouwkundige aanpassingen moeten worden uitgevoerd.

"Wij zijn zeer blij met deze locatie. Met deze nieuwe accommodatie kunnen wij onze dienstverlening in Rijssen, net als in Holten, vanuit één centraal punt aansturen, waardoor ViaVie Welzijn nu ook in Rijssen voor alle burgers makkelijker toegankelijk wordt. Op deze manier zijn we nog beter zichtbaar en vooral bereikbaar voor alle inwoners van Rijssen. Wij verwachten dat de verhuizing de samenwerking met de vele partijen werkzaam in het sociale domein, een positieve stimulans zal geven", aldus Hijn Bondrager, voorzitter van ViaVie Welzijn.

ViaVie Welzijn voert samen met zijn partners Avedan (voorheen Maatschappelijk Werk NW Twente) en MEE IJsseloevers de onafhankelijke cliëntondersteuning (VraagRaak) vanuit de nieuwe locatie uit. Naast deze activiteit wordt onder andere ook het vluchtelingenwerk vanuit de nieuwe locatie voortgezet. Hijn Bondrager: "Om het belang nog verder te onderstrepen, vergadert het ViaVie-bestuur per 1 oktober ook in de nieuwe locatie. Uiteraard blijft de accommodatie in het Kulturhus in Holten onveranderd geopend."

De huidige accommodaties in het MCR en aan de Haarstraat in Rijssen worden per 1 oktober 2018 afgestoten. "De opening per 1 oktober zal zeker niet onopgemerkt voorbij gaan", besluit Hijn Bondrager.

Meer berichten