Gezelligheid rondom het Parkgebouw, waar al 65 jaar het startschot klinkt voor de Ronde van Overijssel. Foto: Parkgebouw Rijssen.
Gezelligheid rondom het Parkgebouw, waar al 65 jaar het startschot klinkt voor de Ronde van Overijssel. Foto: Parkgebouw Rijssen. (Foto: Parkgebouw Rijssen)

Eén grote tevreden familie bij 'Ronde'

door Team Parkgebouw

RIJSSEN - Het terras zit vol met tevreden gasten. Het zonnetje schijnt nog op de muziekkoepel en er scharrelen eenden op het veld. Het is de zaterdag van de 'Ronde' zoals wij deze dag noemen. Ieder jaar in mei start de Ronde van Overijssel in het Volkspark. Al meer dan 65 jaar hebben we de 'Ronde' in huis en in al die tijd dat wij hier bij de Oude Dame mogen werken, zien we telkens weer dezelfde gezichten.

Dat begint al op vrijdag, wanneer een bekende Rijssense familie de lunchpakketten komt maken. Met het hele gezin… wat betekent dat we in die elf jaar de kinderen van deze passievolle organisatoren hebben zien opgroeien.

Helpen
We zien hoe de kleintjes eerst gewoon mee moesten en wanneer papa en mama dan aan het werk waren, zij zich vermaakten in het park. Nu helpen ze - een stukje groter gegroeid - met broodjes smeren, sjouwen ze met boodschappen, delen tasjes uit, hebben een eigen mening over de wielerploegen en zijn helemaal onderdeel van het geheel. Voordat we het weten, zijn opa, oma, pa en ma met 'pensioen' en zijn zij het aanspreekpunt van de organisatie. Maar dat duurt wel nog even, want 'de oaln hebt 'r nog nit noar'.

Nen mooin dag
De zaterdag is het een drukte van belang, maar ook hier weer dezelfde gezichten als altijd. De dames die gezellig kletsend de genodigden ontvangen en meteen hun bestelformulier voor het theater inleveren, de mannen van de pers, de mensen in de permanence, de sponsoren, de motorrijders…

Wij zijn blij dat de Oude Dame gastvrouw mag zijn van dit mooie evenement dat naast strak georganiseerd ook nog eens heel gezellig is. We voelen ons onderdeel van 'de Ronde'. En als het terras dan aan het einde van de avond langzaam leeg loopt, praten we even bij met de familie die een vermoeide maar zeer tevreden zucht slaakt. 't Was nen mooin dag! Volgend joar wier!

Nieuwe theaterseizoen
We zouden haast vergeten dat de verkoop voor het nieuwe theaterseizoen nog gewoon doorloopt. We zijn nu drie weken bezig en in die tijd zijn er net zo veel tickets verkocht als vorig jaar tijdens de volledige voorverkoop. Nog niet geboekt? Dat kan uiteraard nog steeds. Bestel je voor 4 juni dan betaal je geen verenigingskosten. Bestellen kan via het bestelformulier in de brochure, of online via www.parkgebouw.nl.

Meer berichten