Bernadette Jacobs, Stefanie Schut, Sharon Wieldraayer en Nienke Schoolkate. Erik Zwoferink, Doné Emaus, collega Gerdien Boenink uit Steenderen staan niet op de foto.
Bernadette Jacobs, Stefanie Schut, Sharon Wieldraayer en Nienke Schoolkate. Erik Zwoferink, Doné Emaus, collega Gerdien Boenink uit Steenderen staan niet op de foto. (Foto: NoaLies)

Zorghuis NoaLies viert mijlpaal met open dag

door zorghuis NoaLies

HOLTEN - Zorghuis NoaLies bestaat op woensdag 23 mei vier jaar. Om deze mijlpaal te vieren wordt er een feestje gegeven waarbij iedereen van harte welkom is.  "Om het nieuwe levensjaar te vieren en iedereen de mogelijkheid te geven om zorghuis NoaLies eens te bekijken wordt het feestje gehouden in combinatie met een open dag, " zegt een woordvoerder. "Tijdens deze dag worden er allerlei activiteiten gedaan en zijn er natuurlijk hapjes en drankjes voor iedereen."


In het buitengebied van Holten ligt zorghuis NoaLies. Er lopen paarden in de wei, er scharrelen wat kippetjes rondom een paar geiten, er lopen katten rond, varkens die aan het wroeten zijn in de modder. "Het is net een gewone woonboerderij, toch is dit niet het geval," aldus de woordvoerder. "Een aantal mensen, jong en oud en ieder met een al dan niet zichtbare beperking lopen in en rondom het zorghuis. Samen zorgen ze daar voor het dagelijkse reilen en zeilen, de een helpt in de moestuin, de ander kookt en maakt schoon. Ook worden er creatieve activiteiten ondernomen en worden de dieren verzorgd. Vijf dagen in de week biedt NoaLies dagbesteding aan iedereen die een bepaalde vorm van begeleiding nodig heeft. Van mensen met een burn-out, beperking en afstand tot de arbeidsmarkt tot dementerenden, jongeren met leerproblemen en/of psychische problemen. De huiselijke sfeer en de individuele begeleiding in groepsverband is de kracht van het zorghuis."

Het ontstaan
Vier jaar geleden is Erik Zwoferink het zorghuis begonnen. "Het is een plek voor iedereen," zegt de woordvoerder. "Als vader van een dochter met het syndroom van Down, merkte Erik dat sommige mensen meer aandacht nodig hadden dan ze konden krijgen en beter af zouden zijn bij een kleinschalige organisatie. Daarom is NoaLies opgezet door Erik, om de kleinschaligheid te bieden wat iemand nodig heeft. De huiselijke sfeer is hier duidelijk aanwezig. Ook biedt NoaLies ambulante begeleiding waar mensen één op één worden begeleid bij hen thuis en wordt er re-integratie aangeboden. Hierbij wordt er intensief samengewerkt met de gemeentes, huisartsen en grote organisaties."

Feest
"Nu, vier jaar later, is zorghuis NoaLies gegroeid naar drie locaties, waarvan de tweede zich in Steenderen in gemeente Bronckhorst bevindt en de derde zit in het centrum van Holten. Het feestje in combinatie met de open dag vindt plaats op woensdag 23 mei. Belangstellenden zijn tussen 13.00 uur en 19.00 uur is welkom op de locatie aan de Oude Stationsweg 13 W.

Meer berichten