Van links naar rechts: Annelies Kremer, Henriëtte Gerrits en Annemiek Roosink.
Van links naar rechts: Annelies Kremer, Henriëtte Gerrits en Annemiek Roosink. (Foto: Jenny ter Harmsel)

Walk& Talk-ochtenden bij bibliotheek in Rijssen

door Jenny ter Harmsel

RIJSSEN - Bij de bibliotheek Rijssen-Holten aan de Kerkstraat 4 in Rijssen, worden een aantal zogenoemde 'Walk& Talk'-ochtenden gehouden voor alle werkzoekenden in de gemeente Rijssen-Holten. Elke tweede vrijdagochtend van de maand zijn belangstellenden van harte welkom van 9.30 uur tot 11.30 uur.

Deze gratis informatieve ochtenden worden gehouden door de bibliotheek in samenwerking met de Vereniging van het Participatiepact Rijssen-Holten. De eerstvolgende ochtend vindt dit keer op vrijdag 18 mei plaats. Dit in verband met de feestdagen. "Of het nu gaat om werkzoekenden die een uitkering hebben, mensen die al langere tijd vanwege omstandigheden uit het arbeidsproces zijn geraakt en wel graag weer aan het werk willen of mensen die op zoek zijn naar een andere baan, dan zijn deze ochtenden zeker aan te raden," meent Pact coördinator Annemiek Roosink namens het Participatiepact. "Via Annelies Kremer en Henriëtte Gerrits van de bibliotheek Rijssen-Holten hoorde ik van het landelijk opgezette 'Walk &Talk-'project en daar waren we meteen enthousiast over."

Programma
Walk & Talk begint met een korte inleiding van een deskundige. Hij of zij vertelt over zaken die met het zoeken naar vacatures en solliciteren te maken hebben. Het kan bijvoorbeeld gaan over: Hoe zoekt een bedrijf nieuwe werknemers, op welke manier kan men een goed cv maken en hoe kan men zich het beste presenteren op sociale media.

Daarna volgt de koffiepauze en kunnen de aanwezigen ervaringen en tips met elkaar uitwisselen. "Op die manier help je elkaar op weg en kom je in beweging. Velen zitten toch een beetje 'vastgeroest' in het idee nooit meer ergens tussen te komen na het versturen van diverse sollicitaties en het terugkrijgen van afwijzingen. Ze laten dan het hoofd hangen en dat is jammer. Er zijn kansen genoeg. Bij Walk & Talk kan men tips krijgen om eventueel het cv aan te passen, nieuwe ideeën opdoen, meer zelfvertrouwen krijgen enzovoort," aldus Kremer. 

spreker vanuit de serviceorganisatie bibliotheken en bij de tweede bijeenkomst een eigenaar van een uitzendbureau. Hij vertelde dat hij zelf onder aan 'de ladder' begonnen was via lopendebandwerk en uiteindelijk dit werk doet, waarmee hij wil aangeven dat je er met de juiste motivatie wel komt.

Uitgangspunt
Meer meedoen in de maatschappij, dat is het uitgangspunt van het Participatiepact.

Ondernemers creëren samen met de overheid banen voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat doet de gemeente Rijssen-Holten samen met de ondernemersverenigingen KWR (Kring Werkgevers Rijssen), HIG (Holtense Industriegroep) en Businessclub Bij de Tijd door samen vorm te geven aan het Participatiepact Rijssen-Holten.

Op vrijdag 18 mei komt Hannie Nijkamp van ViaVie Welzijn praten over hoe via vrijwilligerswerk te komen aan een vaste baan.  Loopbaancoach Willeke Stukker zal op vrijdag 8 juni met de aanwezigen uiteenzetten wat men nu eigenlijk graag wil.

Aanmelden

Wie zelf eens wil spreken, kan zich aanmelden bij de bibliotheek. Dit is uiteraard op vrijwillige basis.

Meer informatie is te vinden op de website.

Meer berichten