Tijdens de tocht krijgen deelnemers informatie over de schipperij en de natuur.
Tijdens de tocht krijgen deelnemers informatie over de schipperij en de natuur. (Foto: Sitchting Enterse Zomp)

Stap aan boord van Enterse Zomp

Na een grondige onderhoudsbeurt op de scheepswerf in Enter is de Enterse zomp de Regt door Zee weer terug in Rijssen. Klaar voor het nieuwe vaarseizoen. Hoewel de vaste, dagelijkse vaarten pas in juli en augustus zijn, wordt er vanaf komende week gestart met een aantal bijzondere vaartochten.

RIJSSEN - Zaterdag 12 mei om zeven uur 's morgens is er een Vroege Natuurvaart. Voor de mensen die houden van stilte, het zingen van de vogels en misschien nog wat mist op het water, is dit een tocht die zij meegemaakt moeten hebben. Nu de natuur in snel tempo helemaal tot leven komt is er langs de waterkant ook van alles te beleven. Bomen en struiken krijgen hun kleur en meerkoeten, waterhoentjes, zwanen en futen zijn druk in de weer met hun nesten.

Om deelnemers nog meer attent te maken op het mooie langs de waterkant van de Regge zal er een natuurgids van IVN aan boord zijn. Vanuit de zomp kunnen mensen deze prachtige natuur beleven.

Ook zijn er twee schippers aan boord, waarvan de ene vaart en de andere vertelt over wetenswaardigheden van de schipperij.

De boottocht duurt tot ongeveer drie uur.

De kosten bedragen 12 euro per persoon en is inclusief koffie met een broodje.

De afvaart is 12 mei om 7.00 uur vanaf het botenhuis bij de Pelmolen.

Aanmelden

Opgave voor deze tocht is gewenst, dit kan via de Tourist Info Wierden. Dat kan via 0546-57 49 11 of via info@entersezomp.nl.

Meer berichten