Team 1 van R.K.S.V. Rijssen.
Team 1 van R.K.S.V. Rijssen. (Foto: R.K.S.V. Rijssen)

Een onverwachte, maar verdiende overwinning voor R.K.S.V. Rijssen

door R.K.S.V. Rijssen

RIJSSEN - Henk Mennegat kon tegen Hellendoorn een flink aantal spelers niet opstellen. Naast de bekende afwezigen waren er maar liefst vijf spelers die een dag weg waren. Onverwachts werd er gewonnen met 2-1 en dit was niet onverdiend te noemen. De bezoekers waren de minst goede ploeg en creëerden minder kansen dan de Rijssenaren. Lars Dekker bekroonde zijn debuut met het winnende doelpunt via een kopbal.

Het was warm en daar hadden beide ploegen zichtbaar moeite mee. De bezoekers waren nagenoeg uitgespeeld, daarnaast hadden ze moeite met het hobbelige veld. Oranjezwart verwachtte een moeilijke middag met al die afwezigen, maar legde vanaf het begin alle energie die het had in de wedstrijd. Na negen minuten resulteerde dit in de eerste mogelijkheid nadat Ronald Brinkman een diepe bal op Tijs Blokhorst gaf. De spits ronde koelbloedig via een lobje af, zodoende stond het 1-0. De bezoekers kregen enkele corners en een grote kans in blessuretijd, de scheids gaf een vrije trap randje zestien meter. Aanvoerder Stephan Lamers poeierde de bal op de kruising en na 48 minuten dacht iedereen aan een 1-0 ruststand. De wedstrijd liep echter door en na een cruciale fout centraal achterin kon spits Roy Dommerholt doorlopen en de 1-1 binnen prikken.

De domper vlak voor rust leek de eerste minuten door te werken. Hellendoorn probeerde naar voren te voetballen, zonder echte kansen te ontwikkelen. Na 56 minuten viel plotsklaps de 2-1 voor R.K.S.V. Rijssen nadat invaller Bryan Sloof de bal op het hoofd van debutant Lars Dekker neerlegde. Beide tweede elftal spelers zorgden hiermee voor een hernieuwde voorsprong voor de Rijssenaren. De bezoekers moesten nu komen, maar het duurde tot vlak voor tijd dat doelman Patriz Loohuis tweemaal redding moest brengen. Hierna kregen zowel Tijs Blokhorst, Bryan Sloof en Hidde Smits grote kansen op 3-1. Deze bevrijdende goal had moeten vallen, maar dat gebeurde niet en na 99 minuten voetballen floot de leidsman af voor het einde. Eindelijk weer winst voor R.K.S.V. Rijssen en dit was niet onverdiend te noemen. Complimenten aan de vele spelers van het tweede die meededen, mooi om te zien dat een goede samenwerking en prima inzet tot deze overwinning leidde.

Door de winst glipte het team een puntje over Drienerlo heen en is de achterstand tien punten op een veilige plek. Aangezien er nog drie wedstrijden te spelen zijn betekent dat nacompetitie voor lijfsbehoud. Zaterdag speelt het team uit tegen ASV'57, daarna thuis tegen Wilhelminaschool en we sluiten af bij koploper ON die dan waarschijnlijk al kampioen is.

Meer berichten