Negen lintjes dalen neer in Rijssen-Holten

RIJSSEN/HOLTEN - In onze gemeente zijn koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Aan wie precies? Hierbij het overzicht:

Ryan Eertink (42) uit Rijssen
Ryan Eertink is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ryan is geboren met het syndroom van Down en is werkzaam bij restaurant de Stadsboerderij in Rijssen en bij DAC Het Punt. Al in 1992 werd Ryan vrijwilliger bij voetbalvereniging Excelsior'31 in Rijssen. Velen kennen Ryan ook als organist van de Hervormde Gemeente Rijssen.

Pim Gruijters (66) uit Holten
Pim Gruijters is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is vanaf 1976 werkzaam geweest als docent lichamelijke opvoeding bij De Waerdenborch in Holten. Daarnaast was en is Pim actief binnen Rijssen-Holten bij een aantal instanties.

Jan Harbers (66) uit Rijssen
Jan Harbers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was van 1978 tot 2007 lid van de vrijwillige brandweer in Rijssen en Rijssen-Holten. Ook is hij sinds 2009 actief als ouderling in de Hervormde Gemeente Rijssen.

Anne Jansen (71) uit Holten
Anne Jansen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was vrijwilliger bij de VV Holten. In 1968 werd Anne vrijwilliger bij De Fienpreuvers. Hij is ook actief bij het koor De Hoolter Korhanen, de Canadese Begraafplaats, de Stichting Oudheidkamer Holten en hij is lid van de Bouwcommissie en lid van de Heemkundegroep om een Canon van Holten op te stellen.

Arend Kolhoop (80) uit Rijssen
Arend Kolhoop is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In 1975 was hij medeoprichter van de Rijssense Oost-Europa Commissie. Ook was hij mede-initiatiefnemer bij de oprichting van de eigen kringloopwinkel van de ROEC. In 1986 werd Arend actief voor de Hervormde Gemeente Rijssen.

Jan van de Maat (65) uit Rijssen
Jan van de Maat is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Al jarenlang is hij actief in het maatschappelijk leven in Rijssen. Zo werd hij in 2000 vrijwilliger bij de Gereformeerde Gemeente Rijssen-Noord.

Diet Roelofs-Klein Horsman (84) uit Rijssen
Diet Roelofs is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is een vertrouwd gezicht voor veel Rijssenaren als bibliotheekmedewerker in Rijssen tot haar pensionering in 1999. Daarnaast heeft zij zich actief ingezet op maatschappelijk gebied.

Toos Siegerink-Paalman (65), uit Rijssen
Toos Siegerink is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is al heel lang actief in Rijssen voor diverse instanties. Ze begon in 1977 als vrijwilliger bij de Zonnebloem afdeling Rijssen. Sinds 2008 is Toos gastvrouw bij de Stichting Bloedvoorziening Sanquin, afnamelocatie Rijssen. Haar meest recente activiteit is haar deelname sinds 2016 aan de telefooncirkel van ViaVie Welzijn.

Gerrit Velten (66) uit Rijssen
Gerrit Velten is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 1977 werd Gerrit bestuurslid van Schietvereniging Tubantia. In 1984 en 1985 was hij hier voorzitter en van 1985 tot 2007 secretaris. Hij was dé technische man bij de bouw van de nieuwe accommodatie.In 1994 was Gerrit de medeoprichter 'n Tuf.

Meer berichten