Een bijzonder concert in Enter: het Rijssens Mannenkoor treedt op met het bekende koor Mastreechter Staar.
Een bijzonder concert in Enter: het Rijssens Mannenkoor treedt op met het bekende koor Mastreechter Staar. (Foto: Rijssens Mannenkoor)

Concert met naam en faam in Enter

ENTER/RIJSSEN - Het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van hun nieuwe dirigent Jaap Kramer, en de Mastreechter Staar onder leiding van Frederik Verhooghe geven op zaterdag 19 mei een concert in de RK-kerk in Enter. Verder werken de pianisten Jan Lenselink en Michiel Ballhaus mee. Ook leveren bariton Ard Kamphuis en Bér Schellings een bijdrage.

"Het belooft een uniek optreden te worden," vertelt een woordvoerder. "Voor het eerst geven deze twee gerenommeerde koren een gezamenlijk concert in deze regio. Drie jaar geleden heeft men voor het eerst samen een concert gegeven voor een dolenthousiast publiek. Dat was in Maastricht toen het Rijssens Mannenkoor op de terugweg was vanuit Brussel na een bezoek aan het Europees Parlement. Beide koren hebben een grote naam opgebouwd." Het Rijssens Mannenkoor heeft vorig jaar uitgebreid het 90-jarig jubileum gevierd. "Met de komst van de zeer gedreven dirigent Jaap Kramer en twaalf nieuwe leden is het koor druk bezig met het instuderen van vele nieuwe nummers. Een aantal hiervan zullen tijdens het concert te horen zijn."

Mastreechter Staar
"Ook de Mastreechter Staar heeft een grote naam en faam," aldus de woordvoerder. "Dit koor, dat al ruim 125 jaar bestaat, geniet veel bekendheid door de vele concerten en optredens voor radio en televisie. Eind 2015 verzorgde de Staar ook een concert in een uitverkochte RK Kerk in Enter. Gezien de enthousiaste reacties na afloop, was dit een groot succes."

Het Rijssens Mannenkoor zal begeleid worden Jan Lenselink, die in deze regio bekend staat om zijn virtuoze spel. De Mastreechter Staar zal begeleid worden door Michiel Ballhaus. Naast het feit dat hij vaste begeleider is bij de Staar, is hij ook pianist bij Joop van de Ende producties en onder andere muzikaal leider bij de musical Soldaat van Oranje. Ook zal de koorsolist van het Rijssens Mannenkoor, Ard Kamphuis, een aantal nummers solo zingen. Ook Bér Schellings, solist van de Staar, laat van zich horen.

Het concert is op zaterdag 19 mei om 19.30 uur. Kaarten voor dit concert zijn te verkrijgen bij Primera, Dorpsstraat 110 in Enter (0547-381271), CIGO Rijssen aan Hogepad 1 (088-1260946) en aan de kassa bij de kerk. Online bestellen kan ook.

Meer berichten