De leiding en leden van jeugdvereniging Immanuël hebben 1600 euro opgehaald voor de Bible League International. Foto: Thijs Averesch.
De leiding en leden van jeugdvereniging Immanuël hebben 1600 euro opgehaald voor de Bible League International. Foto: Thijs Averesch. (Foto: Thijs Averesch)

Jeugdvereniging reikt een cheque uit

RIJSSEN -  Jeugdvereniging 'Immanuel', onderdeel van Hervormd Rijssen, kiest elk jaar een goed doel. Dit jaar werd gekozen om het werk van Bible League International te ondersteunen.

"We zijn als organisatie dankbaar dat JV 'Immanuël'dit jaar de keuze heeft gemaakt voor Bible League International," vertelt een woordvoerder. "Namens ons, de lokale kerken en partners, hartelijk dank aan de leiding en leden van de vereniging, de organisatie van de verkoopactie en de organisatie van het volleybaltoernooi. Uiteraard ook dank aan iedereen die op een andere manier heeft meegewerkt aan het resultaat, niet in de laatste plaats door het kopen van de puddingbroodjes en Rijssense hartjes en de deelname aan het volleybaltoernooi! Onlangs mochten we een cheque met het mooie bedrag van 1.600 euro in ontvangst nemen, nadat we de gelegenheid kregen om het werk nog eens te presenteren tijdens de JV-avond."

Zendingsorganisatie
Bible League International is een zendingsorganisatie die in 1938 werd opgericht in Amerika. Twee jaar eerder werd William Chapman ernstig ziek en kreeg bezoek van een ouderling uit zijn kerk. De ouderling vroeg hoe het met hem ging, las een gedeelte uit de Bijbel en vroeg vervolgens in zijn gebed om genezing van William. Daarbij sprak hij ook de wens uit dat William dan voor de rest van zijn leven dienstbaar zou zijn aan de verspreiding van het Evangelie. De genezing kwam en William realiseerde zich dat hij het gebed van de ouderling niet vrijblijvend naast zich neer kon leggen.

Hij werd actief in lokaal evangelisatiewerk. Samen met zijn vrouw ging hij deur-aan-deur om te vragen of de bewoners een Bijbel hadden. Zo niet, dan had hij één vraag voor ze: "Beloof je de Bijbel te lezen?" Als die toezegging werd gedaan ontvingen de bewoners een gratis Bijbel van hem. Op die manier heeft William, samen met zijn vrouw de eerste duizend Bijbels verspreid.

In 1938 werd hij de grondlegger van de organisatie Bible League International, die in 2018 het 80-jarig bestaan viert. Momenteel is Bible League International actief in meer dan 40 landen met het ondersteunen van de lokale kerken door middel van training, Bijbelstudie-aanbod, Bijbels en andere gerelateerde materialen.

Door middel van de drie programma's Project Philippus voor Bijbelstudie, Kerkplanting en Alfabetisering worden jaarlijks miljoenen mensen bereikt met het Evangelie.Bij het project alfabetisering krijgen degenen die nooit kans hebben gehad om te leren lezen en schrijven nieuwe kansen in het leven.

Voor meer informatie over JV "Immanuël" kunt u hun website bezoeken: http://jvimmanuel.nl/ en ook zijn ze te vinden op Facebook: https://www.facebook.com/jvimmanuelrijssen/

Voor meer informatie over Bible League International en mogelijkheden om het werk te ondersteunen kunt u de Nederlandse website bezoeken: www.bibleleague.nl. Voor een overzicht van de projecten wereldwijd kunt u gaan naar Internationale website www.bibleleague.org of contact opnemen

Meer berichten