Foto: Kulturhus Holten

'Ik wil anderen laten zien dat er hoop is'

HOLTEN - Cabaretier Marjolijn van Kooten staat op zaterdag 21 april in het Kulturhus Holten met haar nieuwe voorstellingen 'Ik zie de bui al hangen'. Hier gaat ze verder met waar ze in 'Geen paniek' gebleven is. Met laatstgenoemde voorstelling trok Van Kooten de afgelopen twee seizoenen samen met bekende psychiater Bram Bakker langs de theaters. De show ging over angst en depressie. Voor het eerste gaven Nederlandse theaters psychische ziekte een podium.

In haar nieuwe show gaat Van Kooten in op het hebben van een depressie, gedachten aan suïcide en de angst voor een terugval. "onderwerpen als depressie, moedeloosheid, zelfkritiek en angst passeren de revue," vertelt een woordvoerder. "Hoopvol gaat Marjolijn bij coaches, yogadocenten, ervaringsdeskundigen en psychologen te rade. Maar of het helpt..."

Geestig
"In de voorstelling worden geestige conferences afgewisseld met mooie kleine liedjes, die getuigen van een grote liefde voor taal, Hollandse nuchterheid en een scherp gevoel voor humor," zegt de woordvoerder. "Een combinatie van Kaandorp en Dorrestijn." Deze voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar bij het Infopunt in het Kulturhus of via de website.

Marjolijn van Kooten leed jarenlang aan een zware angststoornis. Met hulp van Bram Bakker ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar angst is onder controle. "Nu wil ik andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is", aldus Van Kooten.

Meer berichten