Vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld aan de slag bij een stempelpost. Foto: Profoto Holten.
Vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld aan de slag bij een stempelpost. Foto: Profoto Holten. (ProFoto Holten)

Meld je ook aan als vrijwilliger!

HOLTENDe organisatie van de Avond4Daagse Holten is op zoek naar vrijwilligers. "Om al die enthousiaste wandelaars vier dagen lang een mooie wandelervaring te bezorgen, zijn per dag rond de 25 tot 30 vrijwilligers nodig," aldus een woordvoerder.

"Zij helpen bijvoorbeeld bij stempelposten. De voorbereiding wordt gedaan door een kerngroep van negen vrijwilligers. Zij beginnen meteen na de Avond4Daagse al met de werkzaamheden voor de volgende editie. Maar het evenement draait vooral op de mensen die tijdens de vier dagen zelf veel werk verzetten." Birgit Grobben is één van de vrijwilligers die op een of meerdere avonden actief is. "Afgelopen jaar bracht ik alle andere vrijwilligers koffie en thee", vertelt ze. "Dat vond ik zo leuk, dat ik nu in de kerngroep zit. Het is leuk om zo met mensen in contact te komen die je anders misschien niet zo gauw zou spreken."

Het kernteam heeft afscheid genomen van twee initiatiefnemers: Daphne de Jong en Mirjam Schreuders. "Daphne kwam drie jaar geleden met het idee van dit mooie event. Voor haar werd het tijd om zich te richten op haar eigen bedrijf," laat de woordvoerder weten. "Mirjam Schreuders was drie jaar verantwoordelijk voor alle communicatie en teksten. Ook Herma Altena is gestopt. De dames worden bedankt voor hun inzet," aldus de woordvoerder.

"Voor de Avond4daagse zijn altijd meer vrijwilligers nodig," zegt de woordvoerder. "Aanmelden kan via de website bij het tabje 'Vrijwilligers'. Inschrijven als deelnemer kan ook nog steeds."

Meer berichten