Op het nieuwe programma van de Parkgebouw staan onder meer de 3JS.
Op het nieuwe programma van de Parkgebouw staan onder meer de 3JS. (Foto: rechtenvrije foto)

Megaklus met dagen van veertien uur

door Team Parkgebouw

RIJSSEN - Puffend komt ze binnen. Net gesport! De 3B's weten er weer goed van. Ze ploft neer in één van de kuipjes die rond de stamtafel staan. De laatste dagen is het alsof we vastgekleefd zitten aan deze stoelen. Laptops voor onze neus, gemberthee, koffie en paaseitjes bij de hand.

Brochuretijd! Het begint rustig. Goed voorbereiden, thema bedenken, materiaal verzamelen, drukker inlichten. Fluitend een kopje koffie halen, telefoontje, Park-sporters bekijken, gesprekje, tosti, nog even een stukje schrijven. Ach, we hebben nog een paar weken... Maar dan ineens lijkt het wel of de tijd niet een uur vooruit is gezet, maar een week. Inééns zijn de laatste dagen aangebroken en moeten we keihard buffelen om de boel op tijd bij de drukker te krijgen. De wallen onder de ogen worden steeds groter. De sportende dame is onze vormgeefster. Een belangrijke taak, want zeg nu zelf, van een Wordbestandje met alleen maar tekst word je niet warm... Daar heb je iemand voor nodig die in beeld kan brengen, wat wij aan iedereen willen laten zien. Namelijk, hoe leuk, warm, mooi en uniek het Parkgebouw in al haar facetten is. Het is een kunst dat goed uit te kunnen drukken. En zij voelt dat feilloos aan.

Dit is ieder jaar weer een megaklus waarbij dagen van 14 uur bij elkaar aan die aan tafel geen uitzondering zijn. Om ons heen draait de Oude Dame gewoon door. Vergaderingen, bijeenkomsten, repetities, voorstellingen.... De rest van onze collega's werkt keihard om dat allemaal te stroomlijnen. Daarnaast schuiven ze regelmatig bij ons aan tafel om de controles te doen. Die zijn naast het bedenken en vullen het allerbelangrijkste. Je wilt geen mooi boekje uitbrengen vol verkeerde data typefouten. Dus even stretchen om die gepijnigde spieren los te maken en nóg maar een keer die rode pen er bij!

En dan is het zo ver. We zitten aan tafel bij de drukker. Voor ons ligt de proefdruk van weer een pláátje van een brochure. Met onder meer een prachtige terugblik met veel foto's op de viering van 750 jaar Stad Rijssen in 1993 én natuurlijk ons nieuwe theater- en filmprogramma. Na onze goedkeuring gaat het boekje op de persen. Maar liefst 25.000 exemplaren worden er gemaakt. Vanaf 21 april huis aan huis in Rijssen, Holten, Wierden en Enter en op de post naar onze overige gasten. We mogen met recht weer trots zijn op ons kleine, maar oh zo energieke, enthousiaste en hardwerkende Parkgebouw team, dat we dit samen weer voor elkaar gebokst hebben. Door naast je eigen werk, elkaar te helpen en de ander de ruimte te gunnen waar nodig.

Nu is het eerst wachten op de levering. Intussen gaan we door met het lopende programma. Vanavond een prachtig project van het Orkest van het Oosten. Onze sportieve dame stapt weer binnen. Want naast vormgeefster is ze óók horecadame en huisfotograaf. Van alle markten thuis. Wij zijn er blij mee!

We laten de kuipstoeltjes en stamtafel voor wat het is. Genoeg gezeten, even de spieren laten werken. Want zeg nou zelf, dat is toch ook véél beter voor die 3BS!

Nieuwe programma
Het nieuwe Parkgebouw programma is te boeken vanaf zaterdag 21 april a.s.. In dit programma, naast een aantal prachtige klassieke concerten, onder meer de 3JS, Dire Straits (tribute), Op Hoop Van Zegen de Musical, Van Dik Hout, Woezel & Pip, ABBA Fever, de Rijssense Revue, Helligen Hendrik, Rhythm of the Dance, Guido Weijers en nog véél meer!

Meer berichten