Het koor zingt elke woensdagmiddag samen. De liederen die gezongen worden variëren van geestelijk tot klassiek en vaderlands.
Het koor zingt elke woensdagmiddag samen. De liederen die gezongen worden variëren van geestelijk tot klassiek en vaderlands. (Foto: Koor Jong van Harte)

Koor Jong van Harte vervult een belangrijke functie in Rijssen

door koor Jong van Harte

RIJSSEN - Het ouderenkoor Jong van Harte bestaat inmiddels 36 jaar en vervult in Rijssen een belangrijke functie namelijk gezelligheid en sfeer voor ouderen, eenzame mensen en gehandicapten.

Er wordt elke woensdagmiddag van 14.30 tot 16.15 uur samen gezongen terwijl er een half uur koffie of theepauze is om even samen bij te praten. Het zingen wordt nog steeds vierstemmig gedaan en de liederen die gezongen worden variëren van geestelijk tot klassiek en vaderlands.

Leden
Het koor bestaat op dit moment uit ongeveer 22 leden. Deze zijn onderverdeeld in zeven sopranen, zeven alten, vijf bassen en drie tenoren.De begeleiding is in handen van een kerkorganist en de dirigente zorgt ervoor dat alles in goede banen geleid wordt. Er worden ondanks de zeer hoge leeftijd nog steeds nieuwe liederen ingestudeerd die bij optredens ten gehore worden gebracht.

De oudste zangeres is 93 jaar en de jongste 66. Vanaf een leeftijd van 55 jaar kan men lid worden.Het bestuur van het koor bestaat uit vijf leden. Een team zorgt voor corsages en de koorkleding en er zijn twee koorleden die als het wenselijk en nodig is bij langdurig zieken op bezoek gaan.

Optredens
Regelmatig vinden er optredens plaats bij verzorgingshuizen en tijdens vakantieweken voor ouderen of gehandicapten. Tevens wordt er medewerking verleend aan speciale bijeenkomsten met Pasen, Pinksteren of rond de Kerst bij bovengenoemde instellingen.

Het koor gaat naast de drukke concertagenda twee keer per jaar op een middag een gezellige toertocht maken. Eén keer per jaar gaat men samen uit eten met de eventuele partners, ook voor gehandicapte deelnemers wordt altijd vervoer en begeleiding geregeld."Het koor is interkerkelijk zodat iedereen zich kan melden en mee kan doe," aldus een woordvoerder. "Voor de kosten hoeft men het niet te laten want die bedragen slechts 10 euro per maand."

Meer berichten