Foto: R.K.S.V. Rijssen

R.K.S.V. verliest nipt

door R.K.S.V. Rijssen

RIJSSEN -De derde thuiswedstrijd op rij leverde helaas ook geen punt op, tegen Bergentheim werd het 0-1. Deze treffer viel in het begin, Kevin Troost had de kans op 1-1 en op het einde hield Patriz Loohuis met enkele reddingen de ploeg in de wedstrijd. Een terechte nederlaag. De prima instelling en werklust wordt hopelijk doorgezet naar volgende week, dan gaan we op bezoek bij Drienerlo.

Het veld in Rijssen is niet denderend, maar waar ligt het natuurgras er tegenwoordig wel goed bij in de derde klasse D. Ons hoofdveld behoort ook niet tot de betere natuurgrasvelden, toch kwam Bergentheim al snel met een mooie aanval. De bal werd prima voorgezet, deze werd afgeslagen en binnen de zestien meter alsnog hoog binnen geknald. 0-1 na twee minuten spelen en de Rijssenaren dachten 'hier komt weer een nederlaag aan'. Het team werkte echter hard, was de mindere ploeg maar gaf niet op. Zonder echt veel te creëren gaf het ook niet veel weg tegen de nummer twee. Vooral de bezoekers kon verweten worden dat de wedstrijd zo matig verliep. Topscorer van vorig seizoen, Nick Buitenhuis, had zijn doelpunt al te pakken en waarom ook zou Bergentheim na de voorsprong onnodig veel risico nemen.

Na rust hetzelfde spelbeeld, de bezoekers de betere ploeg met meer balbezit. De oranjehemden kwamen simpelweg kwaliteit tekort, maar compenseerden dit met een goede instelling. Voor elke bal werd gevochten en dat siert de ploeg. In de uitwedstrijd werd met 5-0 verloren en vorig seizoen verloor men met een monsterscore, deze middag verliep het prima op de eerste minuten na. Kevin Troost kon ruim een kwartier voor tijd op het doel aflopen, een duwtje van de laatste verdediger zorgde er echter voor dat er niet voluit getrapt werd. Jammer, want dat was een prima mogelijkheid die smoorde in een rolletje voor de keeper. Bergentheim verzuimde de 0-2 te maken en de prima keepende Patriz Loohuis lag af en toe ook in de weg. De eindstand werd 0-1 en bij deze de felicitaties aan de bezoekers die verdiend wonnen.

Dezelfde dag stuurde trainer Henk Mennegat in de groepsapp dat er een prima instelling en werklust te zien was. Wanneer we dit vasthouden moeten we volgende week bij Drienerlo de belangrijke tweestrijd kunnen winnen. Op basis van de drie verloren thuiswedstrijden had het team meer verdiend, laten we onze punten dan maar komend weekend ophalen bij de studenten. Overigens kwam Drienerlo deze speelronde goed weg bij hekkensluiter Achilles Enschede na een 3-0 achterstand. Het werd 3-3 en nadat men 4-3 achter kwam maakte men ook de 4-4, wat de einduitslag was.

Meer berichten