In de nieuwe show 'Bonje' gaat Thijs Kemperink aan de haal met de ruzie met zijn allerbeste vriend.
In de nieuwe show 'Bonje' gaat Thijs Kemperink aan de haal met de ruzie met zijn allerbeste vriend.

Bonje met Thijs Kemperink in Rijssen

door Team Parkgebouw

RIJSSEN - Waren het onlangs nog 500 vrouwen die het ons park bevolkten, liepen er vorige week twintig kinderen, met net zoveel plezier en enthousiasme. Deze kinderen renden niet vijf kilometer. Nee, zij zochten eieren! Ineens viel het kwartje en wisten we wie we vanochtend door de struiken hadden zien banjeren: de Paashaas. Gelukkig, we waren al bang dat er weer een wallaby ontsnapt was uit de Kinderboerderij.

 Er werden heel wat eieren gevonden. Nog even ging het mis tussen twee dametjes die tegelijkertijd een ei vonden. Maar deze situatie werd kundig opgelost door moeders, die zomaar heel toevallig nog een ei vonden. De meisjes vertrokken hand in hand, want ruzie met je beste vriendin wil je toch niet. De verdwaalde eitjes zijn vast gevonden (en achter de struiken verorberd) door één van die vele sporters die vanaf het einde van de middag ons weer een heerlijk uitzicht gaven. We moesten onszelf uiteindelijk vermannen. Kom op, aan het werk. Er moet nog een vergunning worden aangevraagd, facturen moeten de deur uit, de brochure moet gecontroleerd, zalen moeten weer klaar worden gezet.

Het seizoen loopt ten einde. Nog vijf voorstellingen te gaan, waaronder die van Thijs Kemperink. Met zijn show Bonje staat hij op zaterdag 14 april in onze Herman Wesselszaal. Hij is populair, die Alberger. Zijn grote vertelkracht bracht hem niet alleen in Twente volle zalen, maar ook ver daarbuiten. Met ijzersterke grappen over alledaagse situaties. In zijn laatste programma 'Zleur' schetste Thijs de verhoudingen in de buurt aan de hand van een zomerse buurtbarbecue. Een show zonder wijzend vingertje, met veel humor én met een onderliggend thema dat Thijs aan het hart gaat, namelijk 'noaberschap'. In zijn nieuwe programma gaat deze Twentse rasverteller aan de haal met de ruzie met zijn allerbeste vriend. Blijf je loyaal, doe je je best om elkaar te begrijpen of blijft het bonje? Herkenbaar, beeldend verteld, alledaags én typerend voor deze tijd. Of Thijs, net als de dametjes, ook de hand van zijn kameraad weer schudde, kunnen mensen zelf zien en horen.

Kaarten
Thijs Kemperink staat op zaterdag 14 april om 20.00 uur met zijn show 'Bonje' in het Parkgebouw. De entree bedraagt 20 euro, dit is inclusief verenigingskosten. Tickets zijn verkrijgbaar via www.parkgebouw.nl of aan de Harmeling Receptie op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Meer berichten