Foto: Regien Klein Hegeman

Column Coen en Edwin van Hoevelaak: René le Blanc

Videoclips zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse muziekindustrie. Sinds het ontstaan van YouTube is er voor artiesten geen ontkomen meer aan. Ook wij hebben al vijftien jaar een videobedrijf en inmiddels vele producties mogen maken. Bedrijfsfilms, tv commercials, eigen ontwikkelde programma's en natuurlijk videoclips. Leuk om te doen maar het leukste zijn toch wel de clips die we in het buitenland konden maken.

Zo hadden we vele jaren geleden een artiest die alles op alles zette om carrière te maken. René de Wit alias René le Blanc. Vroeger nog meegedaan in de soundmixshow als Englebert Humperdinck. Niets was hem te veel. Zo gebeurde het dat er weer een nieuwe single was gemaakt en overlegd werd wat we met de clip gingen doen. Het was een zomers nummer dus Edwin opperde om richting Mallorca te gaan. René was enthousiast over het idee en de volgende dag werd de reis geboekt. Coen maakt de clips en met z'n drieën werd afgereisd naar het zonnige zuiden. We zaten in een super de luxe hotel alleen mochten we daar geen opnamen maken. René baalde maar had bedacht dat we ook een boot konden huren en daar de clip konden filmen. In de haven aangekomen ging Edwin een botenverhuur kantoor binnen en vroeg of er nog een schip te huur was voor een clip voor Engelbert Humperdinck.

De dienstdoende jongeman verschoot van kleur en regelde direct het grootste schip met een Engelsman als kapitein. Het was een geweldige trip. Ruim drie uur varen en filmen. Halverwege was het de kapitein al duidelijk geworden dat we geen Engelbert maar René aan boord hadden, maar dat mocht de pret niet drukken.

Alleen bij terugkeer moest er nog getankt worden en daar had René even geen rekening mee gehouden. Ruim 500 euro aan diesel armer stapte René van boord snel verdwijnend tussen een haag van Humperdinck-fans die inmiddels waren opgetrommeld. Helaas voor hen geen Englebert. Met René hebben we nog menig reisje gemaakt maar op een gegeven moment hield het op. René treedt nog veel op in België. Als René le Blanc en als Englebert Humperdinck.

Meer berichten