Het vijfjarig bestaan van BIM4ALL werd groots gevierd.
Het vijfjarig bestaan van BIM4ALL werd groots gevierd. (Foto: BIM4ALL)

Rijssense bedrijf BIM4ALL viert haar vijfjarige bestaan

RIJSSEN - Vanuit hun studentenkamer in Enschede zijn de Rijssense Robbin Breukink en Herwin Voortman gestart met het bedrijf BIM4ALL. Nu viert het bedrijf haar vijfjarig bestaan.

Robbin volgde tijdens de studie Bouwkunde de minor 'Onderneem je eigen zaak' en Herwin de BIM-minor. "Robbin is dus de commerciële man en Herwin de technische man," vertelt HR-manager Celeste Breukink. "Samen hebben zij BIM4ALL opgericht in 2013, middenin de recessie. Om van het bedrijf een succes te maken, zijn ze teruggaan naar Rijssen." In het eerste jaar kwamen er al zoveel medewerkers bij, waardoor verhuisd moest worden naar een groter pand aan de Kryptonstraat 9. Bij het bedrijf draait het om virtueel bouwen met behulp van Bouw Informatie Modellering (BIM). "Dat is bouwen op basis van intelligente 3D-modellen," vertelt Robbin Breukink. "Voordat de bouw begint worden er simulaties en analyses gemaakt. Hiermee kunnen we qua planning en begroting zaken signaleren. Ook kunnen we in deze fase eventuele bouwfouten al opsporen." Hiermee is het bedrijf in staat om bijvoorbeeld ondernemers te helpen met het winnen van aanbestedingen. BIM4ALL helpt ook bij het coördineren van BIM-projecten en werkt integrale 3D BIM-modellen uit. "Wij meten bestaande panden in en maken hier een nieuw 3D-model van," aldus Robbin. "Het gaat dan om ontwerp, realisatie en onderhoud." Daarnaast geven medewerkers ook trainingen. "Wij helpen bedrijven om BIM te implementeren, zodat zij het sneller en beter kunnen uitvoeren. Dit zorgt onder meer voor lagere bouwkosten."

Nieuwe bedrijven
Inmiddels zijn er twee bedrijven toegevoegd aan BIM4ALL. Studio X is opgericht met het idee om de 3D-modellen die BIM4ALL meer beleving te geven. "Dat kan als illustratie, animatie of interactieve toepassingen, zoals Virtual Reality en Augmented Reality. Zo wordt het ontwerp tot leven gebracht. Kopers van een woning kunnen zo bijvoorbeeld virtueel door het huis heen lopen," vertelt Robbin.

Get Clever is een bedrijf van HR-manager Celeste Breukink. "Ik heb besloten om dit bedrijf te starten omdat ik er een hekel heb aan de manier waarop detachering nu gaat. Vaak wordt er veel geschoven met cv's. Deze komen dan terecht bij veel verschillende werkgevers," vertelt Celeste. "In mijn optiek gaat het nu vooral om de handel in plaats van een goede match. Het doel van Get Clever is om een langdurige arbeidsrelatie aan te gaan en dat zowel werkgevers als werknemers tevreden zijn."

Meer informatie staat op de website van BIM4ALL.

Meer berichten
Shopbox