Ronald Brinkman terug van een hevige griep, speelde ijzersterk achterin en hield de nul tegen Achilles.
Ronald Brinkman terug van een hevige griep, speelde ijzersterk achterin en hield de nul tegen Achilles. (Foto: R.K.S.V.)

R.K.S.V. wint van Achilles Enschede

ENSCHEDE / RIJSSEN - Een degradatiekraker afgelopen zaterdag, Achilles Enschede thuis tegen R.K.S.V. Rijssen. De thuisploeg had drie punten en de Rijssenaren zeven. Rechtstreekse handhaving is voor beiden bijna onmogelijk, maar doordat er slechts één team degradeert waren de belangen groot. Uiteindelijk won de minst slechtste ploeg, het werd 0-3 voor R.K.S.V. Rijssen.

De wedstrijd was van beide kanten mager, gezien het spelbeeld was het logisch dat deze ploegen onderaan bivakkeerden. Achilles Enschede had nog geen wedstrijd gewonnen en ook al van trainer gewisseld. Vandaag zaten wederom enkele vaste krachten noodgedwongen aan de kant. Bij de Rijssenaren waren er juist een paar spelers terug van een blessure, toch blijft de spoeling dun in de krappe selectie. In de eerste helft zorgde een kluts voor de 0-1 waarbij de bal maar niet wegkwam. Tijs Blokhorst was als spits het meest alert en scoorde alweer zijn negende competitiegoal van het seizoen. Niet veel later maakte deze spits ook zijn tweede treffer en kwam de ruststand op 0-2 te staan.

Na rust was de thuisploeg beter en kreeg men enkele kansjes op de aansluitingstreffer. Uiteindelijk werd de grootste kans onschadelijk gemaakt door doelman Patriz Loohuis. In een rechtstreeks duel blokte de keeper de inzet van de aanvaller ten koste van een corner. Tijs Blokhorst liep hierna alleen op het doel af, echter werd hij onreglementair gestopt waardoor de scheidsrechter geel trok. Na ruim een uur spelen gooide Joost Nollen de wedstrijd in het slot. Vanaf rechts schoof hij de bal in de linker benedenhoek en zodoende stond het 0-3. Er kwamen nog kansen op meer voor R.K.S.V. Rijssen, anderzijds werd Achilles Enschede niet heel gevaarlijk meer.

Een terechte overwinning, welke komende zaterdag (Juliana'32 thuis) hopelijk een vervolg krijgt. Wees welkom om 14.30 uur in Rijssen.

Meer berichten
Shopbox